Aviz favorabil pentru un proiect imobiliar pe 2,5 hectare în Făget. Arhitectul șef: „Este un proiect care nu merită decât laudele noastre”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3645 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism care consiliază Primăria Cluj-Napoca au avizat favorabil, în ședința de luni, 24 octombrie, un proiect care vizează construirea unor locuințe unifamiliale în Făget (Sf. Ioan), pe o suprafață de aproximativ 2,5 hectare. 

Este vorba despre cinci parcele (foto jos) pe care ar urma să fie construite tot atâtea locuințe. Ele vor avea un spațiu verde generos, grădiniță și stație de bus.

Terenul se situează în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în cartierul Colonia Făget, nr. 10, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice sau arhitectural urbanistice. Accesul în zonă se realizează prin strada Făgetului la est, iar la nord, prin drumul Sf. Ioan.

24.557

de metri pătrați este suprafața studiată a acestei investiții.

În ședința CTATU de luni, reprezentantul proiectantului s.c. Atelierul Schmidt, arh. Mihai Schmidt, a spus că reglementarea terenului va avea loc în două etape.

În prima dintre ele, va fi reglementată o suprafață de teren de 7.087 de metri pătrați, iar în cea de-a doua, o suprafață de 10.212 de metri pătrați (măsurat), 9.921 mp (din acte).

În această fază a documentației, proiectantul și beneficiarii investiției au solicitat Comisiei de urbanism din primărie elaborarea uni PUZ pentru edificarea acestei investiții.

Terenul care va fi reglementat în prima etapă a acestui PUZ se află în proprietatea particulară a două firme din Cluj, respectiv s.c. JSH BOGRUP s.r.l. și s.c. IMPACT CONSTRUCT REZIDENTIAL s.r.l, conform extrasului de C.F. Suprafața de teren reglementată în etapa a doua se află în proprietatea privată a soților Corina Violeta și Vasile Tanțău + a soților Maria Mirela și Florin Pavel Farcaș + a soților Rozalia și Vasile Pop.

Potrivit proiectantului, zona studiată este delimitată după cum urmează:

  • la nord: Str. Drumul Sfântul Ion;
  • la sud: proprietăți private construite, locuințe unifamiliale;
  • la est: str. Făget;
  • la vest: proprietăți private construite, locuințe unifamiliale.

Proiectantul a menționat că va amenaja și o stație de autobuz în dreptul imobilului studiat, astfel că beneficiarul investiției va ceda o suprafață suplimentară celei din PUG pentru amplasarea alveolei (aproximativ 300 mp).

În plus, în proiect a fost amplasat și un sens giratoriu poziționat astfel încât să nu afecteze parcelele învecinate și să fie corect proiectat (centrat pe carosabil).

3.417

metri pătrați ar însuma suprafața spațiilor verzi.

DECLARAȚIE

„Noi am propus cinci parcele generoase pentru locuințe unifamiliale de câte 800 de metri pătrați fiecare. În zona intersecției am propus o grădiniță, iar în zona acesteia am propus o stație de autobuz. Lângă grădiniță noi am lăsat loc unei mici zone verzi, care ulterior poate fi extinsă și dezvoltată în etapa a doua. Pe latura nordică avem un drum de servitute pentru două gospodării. Echiparea edilitară este completă. Locuințele se vor racorda la toate utilitățile. Concluzionând, propunem cinci case, grădiniță, stație de autobuz, sens giratoriu și un spațiu verde”. 

arh. Mihai Schmidt, proiectant

Prezentarea proiectului a fost salutată de arhitectul șef al municipiului Cluj Napoca.

DECLARAȚIE

„Este un proiect care nu merită decât laudele noastre. El n-a venit cu cantitate, ci cu calitate. Unii puteau veni cu altceva în locul acestei unități de învățământ preșcolar. Și, poate, a intersecției. Nu pot decât să vă felicit!”

Daniel Claudius Pop, arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca

Proiectul a fost felicitat și de către viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, fiind avizat și trecut în faza următoare.

 

 

About