Expoziții, experimente, instalații și proiecții la Noaptea Muzeelor

Autor  admin   în       1 saptãmânã în urmã     524 Vizualizări.  

Noaptea Muzeelor 2024 va avea loc pe data de 18 mai. Organizatorii pregătesc mari surprize în toată țara, și dincolo de granițe. Publicului i se pregătesc expoziții, experimente artistice, proiecții, instalații, și multe altele.

Sâmbătă, 18 mai, este programată Noaptea Muzeelor 2024 în Cluj. A 20-a ediție a acestui eveniment va avea loc pe durata întregii zile, până la orele târzii ale nopții, alături de alte țări europene care organizează evenimentul în același timp.

Dragoș Neamu, responsabil pentru relațiile internaționale și proiectele culturale în cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România, a furnizat mai multe informații.

„Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactiv”, a declarat acesta.

Anul acesta există și un boicot. Muzeul de Artă, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Farmaciei și Muzeul Etnografic nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor, însă vor avea program normal de vizitare, în ziua respectivă, între orele 10 și 17.

Refuzul angajaților de a participa la Noaptea Muzeelor reprezintă o formă de protest împotriva amânării măsurilor promise de guvern și care urmau să regleze aspecte de ordin financiar ale angajaților muzeelor și bibliotecilor.

 

Lista complete a muzeelor participante o găsiți aici.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.