O universitate din Cluj, cea mai bună din România în clasamentul Young University Ranking 2024

Autor  admin   în       1 saptãmânã în urmã     2633 Vizualizări.  

Cel mai nou clasament Young University Ranking al Times Higher Education, ce listează cele mai bune instituții de învățământ superior din lume care s-au înființat în ultimii 50 de ani, include patru universități românești, din cinci câte au raportat date. Toate figurează în a doua jumătate a rankingului internațional, cea mai bine plasată fiind Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Conform edupedu.ro, Young University Ranking 2024 a luat în calcul 1.171 de universități care au raportat date, dar dintre acestea a selectat 673 pentru clasamentul efectiv, restul neîndeplinind criteriile de eligibilitate. Cele patru universități românești se situează în intervalul 400-600. Cea de-a cincea este doar menționată că a raportat date.

Prezența românească în acest clasament:

  • USAMV Cluj-Napoca – locurile 401-500;
  • Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – 501-600;
  • Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 501-600;
  • Universitatea din Oradea – 501-600;
  • Universitatea Valahia din Târgoviște figurează în rândul instituțiilor care au raportat cifre pentru această evaluare

În clasamentul global, primele 10 locuri sunt împărțite între cinci universități europene și cinci universități asiatice. Vezi care sunt cele 10 universități, aici.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.