FOTO. Încă un drum județean intră în reparații. „Este important pentru cetățenii care locuiesc în această zonă”

Autor  admin   în       1 saptãmânã în urmã     805 Vizualizări.  

Angajații Direcției de drumuri din cadrul Consiliului Județean Cluj au început o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161K (DN 1) – Bărăi – Mureșenii de Câmpie – Chiriș. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, lucrările de întreținere vizează un sector de drum în lungime de peste 20 kilometri, mai exact între pozițiile kilometrice 0+000 și 20+120.

DECLARAȚIE

Acordăm atenție fiecărui drum județean în parte. Deşi traficul rutier pe acest drum judeţean este relativ scăzut, acesta este important pentru cetăţenii din zonă deoarece face legătura între DJ 109C pe direcţia Gherla şi DN 16 pe direcţia Apahida – Cluj”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

În această etapă se execută operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor.

413.759,22

de lei, inclusiv TVA, este valoarea totală a contractului. 

De asemenea, sunt prevăzute lucrări de colmatare a rosturilor, de aducere la profil a acostamentelor, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, precum și de refacere a timpanelor și camerelor de cădere.

Valoarea contractului este de 413.759,22 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu.

Foto: Consiliul Județean Cluj

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.