200 de angajați din IT dați afară, la Cluj. Studioul se închide definitiv

Autor  admin   în       1 saptãmânã în urmã     2399 Vizualizări.  

Val de concedieri la Cluj la o companie din IT. Informațiile primite de la angajați spun că întreaga filială de la Cluj a Gameloft urmează a fi desființată, a transmis Doru Șupeală.

Acesta este mesajul primit acum câteva minute:

Buna ziua,

In calitate de angajat la firma Gameloft Cluj, am vrut doar sa va dau de stire ca pe data 13 mai 2024, in urma unul meeting intern cu toti angajatii de la studioul din Cluj-Napoca, am fost anuntati ca studioul se va inchide definitiv, la decizia sediului central si Vivendi.

Pe data de 10 iunie vom primi preavizele, iar pe data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru 200+ angajati.

Puteti contacta si Gameloft Cluj pentru a confirma informatiile.

Va scriu acest articol deoarece pentru multi o sa fie foarte greu sa ne gasim joburi, din moment ce acum 1 an s-au facut angajari masive si multi nici macar 1 an nu au in firma. Meritam ca celelalte companii sa stie ca nu plecam de buna voie, ci studioul se inchide.

Multumesc mult,

Un angajat Gameloft.

„Din mai multe surse independente am aflat că Gameloft intenționează să renunțe integral la biroul său din România și să mute întreaga activitate derulată aici către India. Astfel că, în perioada următoare, este foarte posibil ca și biroul din București al Gameloft să fie închis”, a mai precizat Șupeală.

UPDATE: La puțin timp a sosit și confirmarea printr-un e-mail semnat de CEO-ul Gameloft, Alexandre de Rochefort:

„În ultimele luni, în lumina condițiilor de piață dificile și în continuă schimbare, Gameloft și-a revizuit capacitățile de producție și a analizat posibilitățile de a-și eficientiza operațiunile.

Din păcate, asta ne face să anunțăm astăzi închiderea studioului nostru din Cluj și să disponibilizăm toți angajații biroului.

Fiți siguri că această decizie nu a fost luată cu ușurință și înțelegem pe deplin impactul pe care îl va avea asupra fiecăruia dintre voi.

Studioul se va închide până la sfârșitul lunii iulie și până atunci, vom lucra cu voi toți, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a vă gestiona situația.

Vreau să vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru contribuția dumneavoastră la Gameloft de-a lungul anilor și vă doresc numai bine pentru viitor.”

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.