Metroul de la Cluj – investiția din PNRR cu cea mai mare întârziere. „Până la finalul acestui an ar trebui să avem execuţie de 50%”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     926 Vizualizări.  

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi, într-o emisiune la Prima News, că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din PNRR, unde nu există nici contract de dirigenţie de şantier. El a făcut comparaţia cu alt proiect de metroul, Magistrala M6 spre Otopeni, care este deja în stadiu de execuţie de 30%, transmite News.ro.

Întrebat care este investiţia prin PNRR care are cea mai mare întârziere, ministrul Adrian Câciu a răspuns: „Metroul de la Cluj”. El a făcut o comparație cu Magistrala M6 a metroului din București, despre care a spus că se află într-un stadiu bun de execuție.

„Magistrala M6, pe care acum o contractăm, este deja în stadiu de execuţie de 30%, am reuşit să o introducem în PNRR şi vom deconta banii pe ea”, a spus Câciu.

Ministrul Investiţiilor a precizat că la Cluj este „acelaşi tip de infrastructură, dar suntem încă la stadiul în care nu avem contract de dirigenţie de şantier, nu avem o delimitare de şantier şi să înceapă săpăturile, deşi până la finalul acestui an ar trebui să avem execuţie de 50%.”

„Sunt îngrijorat”, a precizat ministrul Adrian Câciu, adăugând că o să meargă după campanie acolo, pentru că nu vrea să se creadă că este un atac. „Chiar mi-aş dori ca întreaga atenţie la autoritatea locală să se îndrepte spre acest proiect, pentru că este un proiect care dacă este util pentru toţi clujenii, haideţi să îl facem”, a mai comentat Câciu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.