Ufff. Au venit rezultatele testelor de la Turda

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     17022 Vizualizări  

O răsuflare zgomotoasă se aude dinspre Turda. Ufff. Ușurare. În seara aceasta, după o zi agonizantă, au ajuns rezultatele testelor efectuate de personalul medical de la Spitalul Municipal. Toate sunt negative. Patru dintre persoanele care au interacționat cu pacientul transportat duminică la Cluj cu diagnosticul Covid-19 au aflat că nu au contactat coronavirus. Acestea rămân însă 14 zile în izolare. La fel de important este că, potrivit informațiilor obținute de Media9, nici pacientul decedat aseară la secția Neurologie nu avea virusul chinezesc. Conducerea spitalului a ajuns la concluzia că acesta ar fi intrat în contact cu bolnavul de la “Boli infecțioase” și a suspectat că ar fi fost infectat, dar rezultatul este negativ.

Testele se opresc, la Turda. În cazul în care vreunul dintre cei patru era pozitiv, ar fi urmat și alți angajați. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, care s-au ocupat de ancheta epidemiologică, au decis să nu continue testarea, odată ce personalul medical cel mai expus a fost găsit negativ. Nu au fost însă testați alți pacienți. Media9 a arătat că, în ultima săptămână, au fost șapte pacienți care au împărțit baia și holurile cu bărbatul de 45 de ani din Cheia, internat acum la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor noastre, iubita acestui pacient s-a prezentat cu simptome de răceală la Clinic Med Diagnosis, din Turda. Conducerea centrului medical a informat DSP. S-ar fi cerut telefonic informații despre felul în care s-a produs interacțiunea cu această persoană, cât de protejat a fost personalul medical și dacă s-a respectat distanța socială. Se pare că datele primite au fost liniștitoare, așa că DSP nu s-a deplasat pentru o anchetă epidemiologică la Diagnosis.

Așadar, Turda poate momentan respira ușurată, însă oamenii trebuie să respecte cu atenție și responsabilitate măsurile de autoprotecție. Numărul național al cazurilor a ajuns deja la 762 și, din păcate, opt persoane au pierdut lupta cu COVID-19.

PS Spitalul Municipal din Turda s-a declarat pregătit pentru orice situație. Iată totuși un mesaj al medicului Mara Sabău. Un SOS.

About