GALERIE FOTO. Neluțu Sabău devine dezvoltator. Își ridică un cartier de case

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     6103 Vizualizări.  

Fostul mare fotbalist clujean, Ioan (Neluțu) Sabău și soția sa, Daniela, investesc în imobiliare. Ei sunt beneficiarii unui proiect din Sălicea, comuna Ciurila. 

Cochetul cartier va avea în jur de 15 case unifamiliale, loc de agrement, un mic lac și multe locuri de parcare.

Proiectul a fostp prezentat în ședința de joi, 19 mai, al Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism (CTATU) din cadrul CJ Cluj. Proiectanții cer emiterea „PUZ pentru introducere în intravilan, parcelare construcție locuințe”.

3

hectare deține Ioan Ovidiu Sabău în comuna Ciurila.

Terenul studiat în PUZ cuprinde mai multe parcele, însumând o suprafață totală de 31.712 de metri pătrați. Parcelele sunt libere de construcții, iar terenul pe care ar urma să fie construite locuințele este agricol/fâneață. Amplasamentul se află în zona colinelor din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Locuințele vor avea un regim de construire cu înălțime recomandată cu subsol, parter și mansardă, cu o trama stradală adaptată la relieful terenului și parcelării propuse.

Caracteristicile parcelelor:

  • vor avea front la stradă;
  • lungimea frontului la stradă va fi mai mare sau egală cu 20 m pentru locuințele izolate;
  • suprafața mai mare sau egală cu 1.000mp (pentru care se admite o reducere de maximum 10% a suprafeței);

Conform memoriului tehnic, autorizarea executării construcțiilor este permisă numai dacă aspectul exterior nu contravine funcțiunii acestora și nu depreciază aspectul general al zonei. Materialele de construcții utilizate pentru învelitori – țiglă, șindrilă, stuf, tablă dublu fălțuită, exclus tablă care imita țiglă, plăci azbociment, iar finisajele exterioare să fie compatibile cu zona – lemn, sită, tencuială, zidărie de piatră, tâmplărie de lemn, aluminiu, PVC.

În urma parcelării vor rezulta 13 loturi-UTR:

  • 11 loturi cu locuințe unifamiliale pentru care se asigură 22 locuri de parcare în incinta parcelei (câte 2
    locuri/locuință);
  • un lot parcelă cu dezvoltare pavilionară pentru care se asigură 14 locuri de parcare în incinta parcelei;
  • un lot parcelă zona de agrement pentru care se asigură 16 locuri de parcare (câte un loc/unitate de cazare și 8
    locuri pentru vizitatori;
  • numărul total de mașini: 52;
  • suplimentar se vor realiza parcări de-a lungul drumurilor care vor asigura un număr de 22 de locuri de parcare
    pentru vizitatori.

Născut în 12 februarie 1968, la Câmpia Turzii, Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a dat „U” Cluj. A jucat pentru Universitatea Cluj între 1985 și 1988, apoi pentru o perioadă scurtă la ASA Târgu-Mureș.

Apogeul carierei în campionatul intern l-a avut la Dinamo București, alături de care a câștigat primul titlu de campion din carieră, în 1990. După 1990, a jucat pentru Feyenoord, Brescia, Reggiana și din nou Brescia.

A revenit în România în 1998 și a jucat pentru Rapid București și, din nou, pentru „U” Cluj, iar un sezon, între 2004-2005, pentru Gaz Metan Mediaș. A antrenat „U” Cluj. A îmbrăcat tricoul naționalei de 52 de ori pentru care a înscris 9 goluri. Este considerat unul dintre cei mai tehnici mijlocași pe care i-a avut naționala României în ultimii 30 de ani și component al Generației de aur.

Sursa foto: Biroul de arhitectură Up Vision Cluj-Napoca

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.