Ecoul inaugurării civice a străzii Universității. Emil Boc a rostit de trei ori numele Szakats Istvan

Autor  Ionel Lespuc   în       8 luni în urmã     1354 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi, la Napoca Live, despre inaugurarea civică a străzii Universității. A folosit termenul „maimuțăreală”, din titlul dat de Media9.

FOTO. L-au maimuțărit pe primar. Inaugurarea străzii Universității, inițiativa ironică a societății civile

„Am văzut un fel de maimuțăreală, la început de an școlar, de pe strada Kogălniceanu, orchestrată de Szakats Istvan. Cel care l-a cauționat… M-a făcut să râd. Cel care l-a cauționat pe domnul arhitect Macalik Arnold, care i-a oferit tribună ca să explice cum nu trebuie să fie păstrat grupul statuar pe soclu, domnul Szakats Istvan care a ieșit și spunea ‘dar de ce facem atâta caz că grupul statuar școala ardeleană nu este pe soclu; îl mai jelim un pic, după aia îl înmormântăm, bine a fi așa, fără soclu’. Adică domnia sa vine după aceea și spune ‘dar nu e gata lucrarea’. Oricum, lucrările sunt în grafic, dar nu pot să nu observ ipocrizia pe care o manifestă domnul acesta și nu cred că cei pe care îi reprezintă din grupul civic sunt de acord ca grupul statuar Școala ardeleană să nu fie amplasat pe soclu. Domnia sa s-a erijat ca un purtător de cuvânt al grupului civic, Clujului Civic, oameni pe care îi respect, sunt oameni valoroși, care au puncte de vedere în concordanță cu viziunea generală a orașului. Dar nu pot să nu observ această ipocrizie a domnului Szakats Istvan, care, repet, l-a cauționat pe arhitectul Macalik pe această temă și după aia vine și spune că nu e gata lucrarea”, a spus Boc.

Lăsați-mă să fac un comentariu, la urmă. Dacă îl urmăriți cu mare atenție pe Emil Boc, veți vedea că nu obișnuiește să le rostească numele adversarilor săi politici. Nu l-am auzit în trecut, în preajma alegerilor, să rostească numele lui Octavian Buzoianu sau al lui Emanuel Ungureanu. Este tactica sa. Prin rostirea numelui lui Szakats, lider al grupului de Facebook Clujul Civic, care tocmai și-a anunțat dorința de a-și propune reprezentanți pentru alegeri, pare că Boc aproape că îl cere ca adversar politic. Și-a făcut un calcul și a conchis că n-are cum să piardă în fața unei persoane de etnie maghiară. Vă amintiți de campania bună, dar fără efect, a lui Eckstein-Kovacs Peter. Doar că fondatorul Clujului Civic a spus din start că nu va candida personal. Pe de altă parte, se poate observa o încercare a primarului de a-l izola pe Szakats de membrii grupului, de a-i atrage de partea sa, o altă manevră care face parte demult din portofoliul edilului șef. Mă rog, nu e chiar proprie, are nume latinesc: divide et impera. Ei, chiar sunt curios…

About