Discuții aprinse în USR Cluj. Liderul județean nu este licențiat

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     2063 Vizualizări  

Discuții aprinse în USR Cluj, după ce reprezetanți ai PNL au aflat că liderul uniunii nu are diplomă de licență. Cătălin Sălăgean a trebuit să le răspundă astăzi colegilor. El a arătat, în Biroul Județean, că a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, dar că, într-adevăr, nu a mai obținut diploma de licență. Sălăgean a explicat că, în CV, a folosit termenul „absolvent”.

Am cerut un punct de vedere de la USR Cluj. „Cătălin Sălăgean a absolvit liceul Emil Racoviță și a susținut examenul de bacalaureat în 1996. În toamna aceluiași an, s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din Cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir. În anul 2000, a absolvit cursurile facultății (fapt dovedit și prin adeverința emisă de instituția de învățământ superior), însă, datorită circumstanțelor și a perspectivelor de carieră, nu a susținut examenul de licență. Contextul anilor `90 și locul de muncă full-time au redefinit prioritățile personale și au deschis direcții de dezvoltare a carierei diferite de cele planificate la începutul studiilor universitare. Din 2007, Cătălin Sălăgean a decis să devină antreprenor și să își construiască un viitor în aceasta direcție prin consolidarea și extinderea societății comerciale deținute și conduse de el”, a arătat Carmen Țurcanu, purtătorul de cuvânt al organizației județene.

Cătălin Sălăgean este candidatul alianței USR – PLUS la președinția Consiliului Județean Cluj. În discuțiile cu colegii de partid, acesta a subliniat că nu intenționează să se retragă din cursa electorală.

„Cătălin Sălăgean, președintele USR CLUJ și candidat la președinția Consiliului Județean Cluj din partea Alianței USR-PLUS, și-a asumat această candidatură din convingerea personală că funcția publică vizată necesită o revigorare și o responsabilizare prin ocuparea sa de o persoană care poate aduce schimbare în administrarea problemelor județului. Această convingere personală a fost validată și prin votul acordat de membrii filialei USR Cluj. Încrederea și sprijinul din partea membrilor reflectă încrederea în Cătălin Sălăgean nu doar ca om, dar și ca lider capabil să gestioneze pe viitor problemele unui județ. Experiența din câmpul muncii ar trebui să reprezinte un element important pentru orice persoană care candidează la o funcție publică. Scopul și rostul reformei României este înlăturarea din funcțiile publice a acelor oameni care consideră că politica este un instrument de consacrare și de afirmare în societate”, a mai precizat Carmen Țurcanu.

Totuși, dacă cineva din partid va face o sesizare la Comisia de etică a USR, cazul lui Cătălin Sălăgean va trebui discutat la nivel național.

 

 

About