Uite ce promisiune mai face Emil Boc: două patinoare. Niciun cuvânt despre patinoarul acoperit
Clujul suferă foarte mult din cauza lipsei patinoarelor. La Cora, unde funcționează unicul patinoar al orașului, se bulucesc sute de cetățeni, iar prețul este mare, 25 de lei, pentru că este o afacere de tip monopol.
Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre două noi patinoare care ar urma să se facă la Cluj. Unul va fi pe platoul din fața Sălii Sporturilor, acolo unde există un proiect de modernizare. Așa cum Media9 a scris, platoul va fi golit de mașini și transformat într-un spațiu de evenimente și unul cu multă vegetație, conectat cu Someșul.
Pe de altă parte, Boc a spus, la Napoca Live, că vrea să reînvie proiectul de patinoar pe lacul Chios. Comisia de monumente istorice s-a opus acestei idei, însă primarul crede că este posibil. “Eu nu sunt adeptul ideii că nu se poate. Trebuie să vedem cum se poate face”, a subliniat edilul șef al Clujului. Arhitecții spuneau că instalațiile de răcire ar fi afectat aspectul Parcului Central.
Primăria a preluat un teren lângă Cluj Arena, unde arhitecții au recomandat realizarea unui patinoar, dar ideea a fost abandonată. Cel mai probabil, o asemenea decizie ar crea neajunsuri desfășurării Untold.
Niciun cuvânt, însă, despre un patinoar acoperit, așa cum există în mai multe orașe ale țării. În urmă cu zece luni, o tânără patinatoare, Ioana Egry, și un antrenor de patinaj viteză, Gheorghe Pârv, au intervenit în ședința de Consiliu Local și au cerut Primăriei să construiască un patinoar acoperit. Ambii au subliniat că municipiul a rămas în urmă față de alte orașe din România, care au deja patinoare cu gheață artificială.
“Nu avem unde să ne antrenăm, doar iarna, pe frig, la temperaturi de -5, -10 grade Celsius. Am dori un patinoar acoperit, care să funcționeze tot timpul anului pentru patinaj artistic, patinaj viteză sau hochei. Față de sportivii din alte orașe, Târgu Mureș, București sau Brașov, noi suntem dezavantajați. Vă rog din suflet să includeți un patinoar printre proiectele orașului”, a spus Ioana.
“Multe municipii au luat-o înaintea Clujului, la Brașov se dorește construirea unui al doilea patinoar acoperit. Iar activitatea din patinoar aduce mulți spectatori, au echipă în Liga Națională de hochei, patinatori viteză. Propun ca patinoarul să se realizeze în Parcul Est sau în Sopor. La Miercurea Ciuc fiecare copil merge zilnic fie la patinaj, fie la înot”, a spus antrenorul, care este și președintele Asociației Județene de Patinaj.
Boc a răspuns: „Trebuie să fiu sincer și să vă spun că astăzi nu avem un asemenea proiect în analiză. Nu refuz o discuție și găsirea unei soluții ca din fonduri europene, naționale sau din parteneriat public-privat. Clujul merită așa ceva”. Cu această propunere nu s-a mai întâmplat nimic de atunci.