Emil Boc, înduioșat de o tânără patinatoare. “Vă rog din suflet”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     2373 Vizualizări  

O tânără patinatoare, Ioana Egry, și un antrenor de patinaj viteză, Gheorghe Pârv, au intervenit astăzi în ședința de Consiliu Local și au cerut Primăriei să construiască un patinoar acoperit. Ambii au subliniat că municipiul a rămas în urmă față de alte orașe din România, care au deja patinoare cu gheață artificială.

“Nu avem unde să ne antrenăm, doar iarna, pe frig, la temperaturi de -5, -10 grade Celsius. Am dori un patinoar acoperit, care să funcționeze tot timpul anului pentru patinaj artistic, patinaj viteză sau hochei. Față de sportivii din alte orașe, Târgu Mureș, București sau Brașov, noi suntem dezavantajați. Vă rog din suflet să includeți un patinoar printre proiectele orașului”, a spus Ioana.

“Multe municipii au luat-o înaintea Clujului, la Brașov se dorește construirea unui al doilea patinoar acoperit. Iar activitatea din patinoar aduce mulți spectatori, au echipă în Liga Națională de hochei, patinatori viteză. Propun ca patinoarul să se realizeze în Parcul Est sau în Sopor. La Miercurea Ciuc fiecare copil merge zilnic fie la patinaj, fie la înot”, a spus antrenorul, care este și președintele Asociației Județene de Patinaj. Gheorghe Pârv amenajează an de an  patinoarul în aer liber de la Cora.

Primarul Emil Boc s-a arătat înduioșat. “Cunosc parțial această preocupare, patinoarul de la Poiana Brașov a fost finanțat de guvernul României, dacă mai țin bine mintem, când eram premier. Atunci s-a construit pentru Jocurile de iarnă pentru tineret, din 2013, care era un proiect național și pentru care s-au finanțat și pârtii de schi pe Valea Prahovei. Trebuie să fiu sincer și să vă spun că astăzi nu avem un asemenea proiect în analiză. Nu refuz o discuție și găsirea unei soluții ca din fonduri europene, naționale sau din parteneriat public-privat. Clujul merită așa ceva”, a spus Boc.

Cluj-Napoca avea în plan amenajarea unui patinoar sezonier lângă Cluj Arena, dar proiectul a fost uitat în sertar de Primărie.

About