Se cunosc dinainte câștigătorii licitațiilor? Fapt: la 35% dintre atribuiri nu se prezintă nimeni

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     237 Vizualizări.  

Licitațiile publice sunt o sursă infinită de dezbateri. Printre participanți se discută că există firme favorizate; acesta este și motivul pentru care unii preferă să nu se înscrie deloc. Am discutat despre licitații cu Sergiu Sava, directorul platformei Licitatia.ro.

„Cel puțin 35% dintre licitații nu își găsesc câștigător. Atribuirile sunt reluate de două sau chiar trei ori, pentru că nu sunt participanți sau nu se depun oferte valide”, a explicat Sava.

Toți vorbim despre creșterea calității vieții, despre îmbunătățirea calității serviciilor la stat, dar atunci când trebuie să acționăm concret, multi dintre noi dăm înapoi.

„Pentru a crește calitatea serviciilor prestate de stat este necesară o concurență reală, o creșterea a numărului firmelor care participă la licitații publice. De asemenea, autoritățile publice ce scot la licitații diverse lucrări ar trebui să pună ca și criteriu de calificare cel mai bun raport calitate/preț, nu doar cel mai bun preț. E timpul ca managerii să depășească aceste vechi cutume privind “câștigarea licitațiilor încă înainte de publicarea lor”, a subliniat Sergiu Sava.

Consultanții de la Licitatiisicap.ro au un pachet avantajos pentru companiile începătoare: doar 700 de
lei/pe an și servicii complete incluse – identificarea licitațiilor de interes în funcție de criteriile selectate, crearea
contului SEAP, suport pentru depunerea ofertelor.

About