“Să punem bariere!” Marș împotriva haosului imobiliar – GALERIE FOTO

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1762 Vizualizări.  

Circa 150 de clujeni au luat parte, sâmbătă dimineața, la marșul împotriva haosului imobiliar. Participanții s-au reunit lângă Muzeul Satului și au parcurs întregul drum pietruit ilegal prin pădurea Hoia spre Florești.

“Stop construcțiilor ilegale din pădurea Hoia-Baciu”, “Stop haosului imobiliar”, “Stop drumurilor și blocurilor în Hoia”, “Apărăm pădurea Hoia-Baciu” se putea citi pe bannere și pancarte. O doamnă a purtat pe spate un mesaj dureros: “Victimă a abuzului imobiliar, în proces cu primăria pentru autorizație de construire emisă ilegal în zona Făget”. 

  

“Fostul primar al Floreștiului a dat peste 100 de autorizații de construire în ultima sa lună de mandat. Foarte multe ilegale, spunem noi, dar acestea trebuie verificate de autorități. Până acum am verificat două dintre ele și vedem că sunt mari probleme de legalitate. Dincolo de aceste probleme, noi transmitem un mesaj foarte clar către Emil Boc, către Alin Tișe, primarului din Florești, Bogdan Pivariu, să dezvoltăm zona metropolitană cu bunuri publice, cu trotuare, cu grădinițe, cu școli, cu drumuri care nu aduc trafic auto prin pădure, ci sunt pietonale. Și în sensul acesta, spunem noi, după ce vedem foarte clar că s-a intervenit ilegal pe acest drum, trebuie să punem bariere, ca să ne bucurăm de acest drum”, a afirmat Adrian Dohotaru, organizatorul marșului.

Participanții au venit pe jos sau cu biciclete, iar unii și-au adus cu ei și copiii. Ei au promis să se reunească din nou peste o lună și să constate atunci ce s-a mai întâmplat cu drumul, respectiv ce au făcut autoritățile pentru reinstaurarea legalității.

Citește și:

Salanță are un întreg cartier de construit lângă pădurea Hoia. “Mă apuc de lucru. Când văd atâta escrocherie, nu mai pot”

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.