Proiect respins. Două familii urmau să intre cu mașinile pe o portiță de doi metri
Scriam zilele trecute despre proiectul unei case, cu două unități locative, propusă pe strada Odobești. Ei bine, acesta este singurul plan urbanistic de detaliu, dintre cele discutate luni, în Comisia tehnică de urbanism, care nu a primit un aviz favorabil. S-au discutat șapte proiecte, s-au aprobat șase. Nu și acesta.
Marea problemă a proiectului este legată de accesul auto. Practic, mașinile care ar urma să intre pe această proprietate ar trebui să treacă peste terenul unei alte persoane. Apoi, intrarea de pe drumul de servitute pe parcelă se poate realiza numai printr-o portiță de 2 m lungime, lucru care a fost considerat inacceptabil de către arhitectul-șef al municipiului. Proiectantul, Bakos Ferencz, a spus că vecinii se vor înțelege, dar fără să aducă acte doveditoare.
592
de metri pătrați măsoară terenul pe care se dorește edificarea casei.
În ședința Comisiei de urbanism au intervenit și vecinii, o companie de IT, respectiv o persoană privată. Acestea au criticat în special regimul de înălțime al noii construcții, dar și aspectele legate de accesul auto. Persoana privată, Iulia Molnar, s-a opus din răsputeri. Este chiar proprietara cu care proiectantul spunea că se va ajunge la o înțelegere. Diferendul s-a adâncit în momentul în care Bakos a acuzat-o pe doamna Molnar că și-a construit gardul cu un metru dincolo de limita sa de proprietate.
Proiectul a fost momentan respins, iar arhitectul șef al municipiului le-a cerut părților să caute o modalitate de a se înțelege, de a-și oferi unii altora variante civilizate de acces pe parcele.
Ce se propune pe strada Odobești. O casă cu două unități locative, lucru pe care oamenii s-au obișnuit îndeobște să îl numească „duplex”.
Pastele ar urma să aibă patru niveluri, demisol, parter, etaj și mansardă. Fiecare va avea garaj, living, trei dormitoare și două dressinguri.
La demisol se află garajul pentru două mașini și spațiile tehnice. Tot acolo vor exista funcțiuni tehnice și de depozitare. La parter este livingul, o bucătărie, un dinning și un grup sanitar. La etajul 1 se propun două dormitoare pentru copii, cu o baie comună și un dressing. La etajul retras se regăsesc dormitoarele matrimoniale, fiecare dintre acestea având acces la câte un dressing, o baie și câte o terasă neacoperită.
Amprenta la sol este de 152 de metri, iar suprafața desfășurată a construcției propuse este de 409.97 mp. Adică peste 200 de metri pătrați de unitate locativă.
Din cauza problemelor legate de acces, despre arhitectura casei nici nu s-a mai discutat.