Primarul Emil Boc a revenit cu picioarele pe pământ. Au ajuns la 30% din lucrare în nouă luni și ar trebui să mai realizeze 70% în trei luni

Autor  Ionel Lespuc   în       2 zile în urmã     1824 Vizualizări  

În urmă cu o lună, Media9 scria despre șantierul bazei sportive “La terenuri”, aflat într-o evidentă întârziere. Lucrările urmau să fie încheiate chiar luna aceasta, cel puțin așa scrie pe panoul informativ, însă termenul avansat de primarul Emil Boc era septembrie 2021. 

„Va fi gata în septembrie 2021, așa cum era stabilit”, spunea în luna mai Emil Boc, iar Media9 a prezentat fotografii de la fața locului, care dovedeau că primarul este rupt de realitate. „Baza” era doar o arătură (foto jos), între timp au mai apărut niște betoane (foto sus).

Iată că, astăzi, Boc a revenit cu picioarele pe pământ, după ce a vizitat la rândul său șantierul.

“Baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, realizată în proporție de 30%. Am atras atenția constructorului cu privire la obligația respectării obligației contractuale de finalizare la termen a bazei sportive, sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe nedorita „listă a rușinii” a lucrărilor nefinalizate la termen. Termenul contractual este luna septembrie, la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”, a postat Emil Boc, pe Facebook. Puțin mirat, cum se vede din fotografia de jos.

Așadar, au ajuns la 30% din lucrare în nouă luni și ar trebui să mai realizeze 70% în trei luni. Să vă vedem, băieți!

Baza sportivă La Terenuri se întinde pe 4,3 hectare de teren. Termenele stabilite inițial au fost de patru luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, iar problemele au apărut încă de la proiectare. S-a făcut lent, iar Primăria nu a fost mulțumită de propunerea inițială și a cerut revizuirea documentației.

Lucrările sunt executate de Asocierea Ro-Verde Landscaping SRL – Opentrans SRL – Electrogrup SA – Cris Garden SRL – Prospect Drill SRL.

Valoarea contractului este de 26,5 milioane de  lei, la care se adaugă TVA.

About