METROU. Emil Boc dă noul termen pentru începerea lucrărilor

Autor  Ionel Lespuc   în       11 luni în urmã  

Pe scenă, la evenimentul de lansare a candidaților PNL Cluj, Emil Boc a vorbit despre metrou. Vă reamintim, este cel mai întârziat proiect din PNRR; Primăria nu găsește diriginte de șantier, iar Gulermak are dificultăți să angajeze o companie de logistică, nu s-a făcut nici măcar descărcarea de sarcini arheologice. Totul este ultraîntârziat, nu avem nimic, dar până la finalul anului stadiul de execuție ar trebui să fie de 50%.

Revenind, Emil Boc a prezentat lucrurile de pe scenă ca și cum „uite acum pornim la drum, dăm o cheie, băgăm în viteză și am accelerat”. Acesta nu e citat, e de la noi. Acum urmează citatul:

„În următoarele 30 de zile începem lucrările la metrou, pentru că suntem în faza finală a obținerii autorizației de construire și va ajunge pe masa președintelui Alin Tișe în foarte scurt timp”. (Aplauze! Se scandează „Emil Boc”)

Numai că e praf în ochi. Documentația nu e finalizată și depusă spre studiu la Consiliul Județean, cum suntem lăsați să credem. Conform legii, autorizația se eliberează „imediat” după depunerea documentelor. Dar acestea NU au fost depuse.

Iată articolul 24 din legea 255/2010, cea a exproprierilor, punctul (4): „Autorizația de construire pentru lucrări, în toate cazurile, se emite imediat, potrivit art. 7 alin. (16) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare”. Și mai concret, CJ va elibera autorizația în cel mult 24 de ore, că trebuie strânse niște semnături.

Dacă exista un element de noutate, acela nu a fost rostit. E vorba de faptul că Primăria a reușit în sfârșit la începutul acestei luni să exproprieze terenurile din prima etapă a lucrărilor pentru metrou.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.