Investiție de amploare la Apahida, aprobată azi de Consiliul Județean. Va avea 330 de apartamente

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     5239 Vizualizări.  

Proiect de mari dimensiuni, propus pe dealul Dărăuaș din Apahida. Șase blocuri, 330 de apartamente, 380 de locuri de parcare, parc cu multă vegetație, locuri de joacă și terenuri de sport. Plus grădiniță. Comisia de urbanism a Consiliului Județean a avizat astăzi favorabil planul urbanistic zonal, iar beneficiarul poate obține acum autorizația de construire. 

Dealul Dărăuaș este zona pe care Primăria Apahida a rezervat-o pentru ridicarea de blocuri. Nu zgârie nori, ci construcții cu înălțime redusă, de trei-patru etaje. În acest spirit se înscrie și proiectul propus de compania Estimo. 

2,6

hectare are la dispoziție beneficiarul pentru a construi noul ansamblu imobiliar denumit Estimo Park.

Sunt propuse șase blocuri cu trei etaje întregi și unul retras, care totalizează 330 de apartamente. Se estimează că, peste doi-trei ani, vor locui aici circa 700 de persoane. Dezvoltatorul și-a asumat și edificarea unei grădinițe cu 75 de locuri, care va deservi atât acest ansamblu imobiliar, cât și celelalte imobile din zonă. 

Beneficiarul va regulariza și strada I.C. Brătianu; acesta va avea nouă metri lățime, cu un carosabil de șase metri, pistă de biciclete și trotuar de câte un metru și jumătate. S-a realizat un studiu de trafic care arată că noul ansamblu va crește gradul de încărcare al drumul național cu cel mult 6% în orele de vârf. De asemenea, studiul geotehnic a arătat că dealul poate prelua construcțiile prevăzute în planul urbanistic zonal.

380

de locuri de parcare va avea Estimo Park, cele mai multe în subsolul blocurilor.

“Ne dorim să construim un ansamblu elegant, cu confort de Cluj-Napoca, deși ne aflăm în Apahida. Apartamentele vor fi mari și luminoase, vor avea toate dotările de oraș, inclusiv încălzire în podea. Vom avea un parc, teren de sport, loc de joacă, grădiniță, tot ce are nevoie o familie tânără. Clujul este foarte aproape, iar Apahida este privilegiată față de alte localități, întrucât este legată de municipiu prin mai multe artere. În plus, foarte important este că foarte aproape de noul ansamblu este prevăzut un nod al viitoarei centuri metropolitane”, a spus Vasile Meseșan, proprietarul companiei Estimo.

19.800

de metri pătrați este suprafața desfășurată a viitoarelor construcții.

În dezbaterea de la Consiliul Județean a intervenit și primarul din Apahida, Grigore Fati, care a subliniat că proiectul a fost deja aprobat în Consiliul Local al comunei.

Unul dintre blocuri va avea, la parter, spații comerciale cu o dimensiune de 500 de metri pătrați. La cererea Consiliului Județean, dezvoltatorul acestui proiect a bătut palma cu constructorul cartierului Omnia să nu existe garduri, astfel încât circulația pietonală să se poată desfășura fără opreliști.

About