GALERIE FOTO. Autostrada Transilvania. Când ar fi finalizat tronsonul de 30 de kilometri între Nădășelu și Zimbor

Autor  admin   în       3 years în urmã  

Asociația Pro Infrastructură (API) a filmat cu drona cei 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor. Este un proiect complex, pe un traseu dificil, cu alunecări de teren.

Cei de la API au postat filmulețul pe youtube.com și au explicat, pe contul lor de Facebook, complexitatea lucrărilor. Ei au făcut și o predicție vizavi de finalizarea lucrărilor pe acest tronson.

„Tronsonul de 42 de kilometri de la Nădășelu până la Poarta Sălajului a ajuns la un stadiu fizic în jur de 20% și este singurul proiect finanțat prin PNRR aflat momentan în execuție.

Este contractat complet cu același constructor, UMB, care este foarte bine mobilizat, cu aproximativ 1.000 de muncitori.

Este un avans bun la structuri (cu elevații ridicate la multe dintre ele), săpături, ziduri de sprijin, drenuri și taluzări. Fabrica de grinzi de la Zimbor se pregătește de producție”, susțin cei de la API.

Complexitatea proiectului este evidentă din imagini și din cifre:

  • 8,7 km de poduri și viaducte (peste 20% din distanță)
  • 12 milioane metri cubi de săpătură
  • 140 km de piloți forați pentru cele 33 de structuri și (vom vedea câte) ziduri de sprijin.
  • un nod rutier la Zimbor și o descărcare temporară la Poarta Sălajului, plus două spații de servicii cu 30 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Tronsonul ar putea fi gata la sfârșitul anului viitor, dar sunt mulți de „dacă”

Concluzia celor de la API este că, în cel mai optimist scenariu, lucările pe acest tronson ar putea fi încheiate la finalul anului 2023.

Concluzia? Final de 2023 pentru deschiderea traficului pe Nădășelu-Zimbor, în cel mai optimist scenariu, DACĂ autoritățile își asumă responsabilitatea și rezolvă imediat blocajele birocratice și contractuale amintite și DACĂ dealurile buclucașe decid să stea locului, iar constructorul reușește să mențină, sau chiar să crească, mobilizarea excelentă de până acum”, au explicat. cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.