Emil Boc caută nume pentru „cârtițele” care vor săpa la metrou. Propuneri?

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     2341 Vizualizări.  

Decebal și Traian, Avram Iancu și Lucian Blaga, Adam și Eva, „U” și CFR, Ion și Măria. 🙂 Emil Boc a spus că este în căutare de nume pentru cele două TBM-uri (tunnel boring machine) care vor săpa tunelurile de metrou. Ar urma să vină din India la toamnă, la Florești. Fiecare utilaj se va ansambla și va avea la urmă 120 de metri lungime. 

„Acești ‘șobolani’, aceste ‘cârtițe’ sunt foarte limitate ca număr în lume și se programează de către constructorii care câștigă licitații în funcție de stadiul fiecărui șantier. Ei, pe programul firmei care a câștigat, sunt programate să vină în toamnă la Cluj. Deja ne-au cerut cum să le rânduiască, ce nume să le pună. Am glumit, am pus pe Tik-tok și am cerut propuneri, cum să se numească cârtițele”, a spus Emil Boc.

Primarul a explicat și faptul că autorizația de construire a fost eliberată conform legii. Civicii au ripostat la eliberarea ultra-rapidă a acestei autorizații, dar Media9 v-a arătat citate din lege care demonstrează că aici nu s-a greșit cu nimic. „Amintiți-vă că nimeni n-a crezut nimic. ‘Nu se face, povești’. Uite, s-a ajuns ca să se bage lopata și să înceapă șantierul. S-a discutat că nu avem descărcatea de sarcină arheologică. Sunt etape ulterioare, nu sunt anterioare momentului în care ne aflăm. Aceste documente se completează pe parcurs, pentru că tocmai s-a simplificat legea. Asta n-au înțeles unii oameni. Cum s-a emis autorizație de construcție? S-a emis pentru că legea permite să emiți autorizația și unele piese să le pui pe parcurs. Autorizația de construcție pentru metrou s-a emis cu toate piesele cerute la acel moment. Legea s-a modificat în 2020, ca să nu se blocheze lucrările de infrastructură”, a explicat primarul.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.