Consilier local PNL: Cine nu are capacitatea financiară de a locui în Cluj are opțiunea de a se muta în Florești, Huedin, Apahida

Autor  admin   în       3 zile în urmã     476 Vizualizări.  

Emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live din această săptămână, realizată în colaborare cu Media9, a avut-o ca invitată pe avocata Loredana Pop, consilier local din partea PNL. 

Discuțiile au fost legate de problemele de urbanism și de trafic din municipiul Cluj-Napoca.

„Pare că lentoarea cu care se autorizează unele proiecte duce la creșterea pe metru pătrat a respectivei dezvoltări imobiliare. Clujul e numărul unu în topul național al creșterilor prețurilor. Ce părere aveți despre asta?”, a întrebat-o realizatorul emisiunii.

Vezi toată emisiunea mai jos:

„Așa este. Prețul este dat de cerere și ofertă. Cererea la Cluj este foarte mare, asta se știe. Vine pe fondul orașului universitar, al orașului medical recunoscut la nivel național și internațional. Sau vine pe fondul unui oraș recunoscut cu mulți IT-iști, cu deplină ascensiune în atragerea acestor afaceri. Și, sigur, oferta este mică, iar cererea este mare”, a răspuns Loredana Pop.

„Și ce-ar trebui să facă oamenii aceștia? Pentru că ei pleacă să locuiască la Florești, în Baciu, Apahida sau Feleacu”, s- a interesat realizatorul emisiunii.

„Nu noi, autoritatea locală, ar trebui să identificăm soluții în acest sens. Suntem în secolul în care avem opțiuni. Dacă nu avem capacitatea financiară de a trăi într-un oraș de cinci stele sau de a trăi în Cluj-Napoca, care ne oferă tot ceea ce ne dorim noi, de la infrastructură rutieră la piste de biciclete, la mijloace de transport în comun modernizate etc., sigur că avem opțiunea de a ne lua o locuință unde ne permitem: în Florești, în Huedin sau în Apahida. Raportat la trafic, încercăm soluții pentru Cluj-Napoca. Dar traficul acesta nu e doar la Cluj (…) Așa se întâmplă în mari orașe din Europa, personal am fost în Barcelona și era la fel”, a răspuns Loredana Pop.

Loredana Pop este consilier local PNL și a fost aleasă în 2020. În CL Cluj-Napoca este președintele Comisiei de probleme juridice, servicii publice și comerț, respectiv. membru în Comisia de urbanism.

 

 

About