Centrul de deșeuri mari din Mănăștur este închis și va fi relocat

Autor  Ionel Lespuc   în       3 saptãmâni în urmã     492 Vizualizări  

Centrul de deșeuri mari din Mănăștur, gestionat de societatea Rosal, este închis și va fi relocat. Acesta s-a aflat pe un teren din zona Colina, în apropiere de clădirea în paragină care urmează să devină sediul Academiei de Muzică. Organizarea de șantier pentru proiectul de construcție s-a făcut însă tocmai pe locul care, până acum, era destinat colectării de deșeuri mari.

“Academia de Muzică a notificat firma să elibereze spațiul, mai devreme decât era prevăzut. Inițial era luna iunie stabilită, dar e bine că Academia de Muzică poate începe mai repede proiectul. Am găsit o soluție alternativă și am depus documentația către Agenția de Mediu pentru autorizarea unui nou centru”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

În momentul de față mai funcționează centrul de deșeuri mari din Mărăști, administrat de Brantner, unde nu se mai preiau deșeuri din construcții gratuit, decât în limita unui metru cub. 

“Momentan nu se mai colectează, pentru că stația de sortare RADP nu mai primește. Așteptăm răspuns de la Primărie. De două săptămâni este situația aceasta, am fost anunțați de pe o zi pe alta. Am înțeles că Primăria este în negocieri cu mai multe firme care preiau deșeuri de construcții”, ni s-a transmis de la Brantner.

Primarul Emil Boc a explicat că cetățenii pot suna și solicita, cotra cost, firmei de salubritate aferentă zonei în care locuiesc, amplasarea containerelor destinate deșeurilor din construcții, precum și ridicarea și transportul acestora. Este vorba de Rosal, pentru vestul Clujului, și de Brantner, pentru est. Alte patru firme și-au exprimat intenția de a colabora cu Primăria Cluj-Napoca, în scopul preluării de la cetățeni a deșeurilor provenite din construcții, tot contra cost. 

S-a terminat cu molozul colectat gratuit. „Am fost anunțați de pe o zi pe alta”

About