S-a terminat cu molozul colectat gratuit. „Am fost anunțați de pe o zi pe alta”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 saptãmâni în urmã     1185 Vizualizări  

Actorul Bob Rădulescu a semnalat miercuri, pe Facebook, că la centrul de colectare a deșeurilor mari, din Mărăști, nu se mai primește moloz. Deșeuri rezultate din construcții, cu alte cuvinte. 

“La Cluj exista anul trecut o inițiativă extraordinară pe care am lăudat-o si am pus-o sincer pe Facebook ca să știe lumea. Deșeurile  se colectau gratuit in 2 centre și dădeam o șansă naturii din jurul orașului. No…atât o ținut. De 2 săptămâni toate deșeurile si molozul din Cluj își găsesc casă pe dealurile si prin pădurile din jurul Clujului”, a scris Rădulescu, care a primit 1.400 de like-uri.

Am sunat la Brantner, societatea care administrează centrul de deșeuri mari de sub podul Fabricii. 

“Momentan nu se mai colectează, pentru că stația de sortare RADP nu mai primește. Așteptăm răspuns de la Primărie. De două săptămâni este situația aceasta, am fost anunțați de pe o zi pe alta. Am înțeles că Primăria este în negocieri cu mai multe firme care preiau deșeuri de construcții”, ni s-a transmis de la Brantner.

Am discutat și la Primărie. Iulia Perșa, șefa Biroului Mass-Media, îi contrazice pe cei de la Brantner. Ea spune că molozul se colectează în continuare, gratuit, în Mărăști, dar în limita unui metru cub de deșeuri/persoană fizică.

Pe de altă parte, municipalitatea anunță că cetățenii pot suna și solicita, cotra cost, firmei de salubritate aferentă zonei în care locuiesc, amplasarea containerelor destinate deșeurilor din construcții, precum și ridicarea și transportul acestora. Rosal sau Brantner.

Alte patru firme și-au exprimat intenția de a colabora cu Primăria Cluj-Napoca, în scopul preluării de la cetățeni a deșeurilor provenite din construcții. Este vorba despre:

1.  SC BS Recycling SRL, Cluj-Napoca, str. Muncii, nr. 16

Tel: 0264 -453 276; 

2.  Eco Dif Solution SRL,  Cluj-Napoca, str. Muncii, nr. 18

Tel: 0264 -452314; 

3.  SC Martemi Logistic SRL,  Cluj – Napoca, în apropierea străzii Emerson, fn, jud. Cluj; 

Tel: 0264 -411447; 

4. Campeador, Cluj-Napoca, Calea Someșeni FN

Tel: 0723-524105;

About