Bloc cu 3 etaje aprobat pe Traian Vuia. 48 de apartamente

Autor  Ionel Lespuc   în       1 zi în urmã  

Planul Urbanistic Zonal propus de FAMD Investment SRL pentru un imobil de trei etaje cu funcțiuni mixte pe strada Traian Vuia nr. 14 a primit marți aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Cluj-Napoca.

Arhitecții din comisie au aprobat planul, dar cu câteva condiții importante. S-a solicitat mutarea locului de joacă, prevăzut inițial în lateralul clădirii, în spatele parcelei, pentru a fi ferit de trafic și mai bine integrat în zona rezidențială. De asemenea, proiectul va trebui prezentat în Comisia de estetică urbană la faza detaliilor tehnice pentru autorizația de construire.

În urmă cu două luni, proiectul a fost respins la intervenția unei consiliere locale. S-a redesenat accesul auto în subsol și totul a fost ok. În stânga jos este planșa de acum, în dreapta e cea din februarie.

Proiectul propus de FAMD Investment – companie în care este asociată notărița Andreea Mihaela Nyari-Faur – prevede edificarea unui imobil cu regim de înălțime S+P+2E+ER (etaj retras), practic trei etaje, cu funcțiuni mixte: apartamente și spații administrative.

Suprafața totală a terenului este de 2.810 mp, iar construcția va avea o amprentă la sol de 1.133,62 mp și o suprafață desfășurată totală de 4.095,22 mp. Vor fi realizate 48 de apartamente, fiecare cu o suprafață utilă mai mică de 100 mp, și spații administrative la parter.

Documentația este întocmită de biroul SQM Architecture, coordonat de arhitectul Cristian Urcan.

Este prevăzut câte un loc de parcare pentru fiecare apartament:

  • 44 de locuri în subteran, dintre care 10 dotate cu stații de încărcare pentru mașini electrice și 2 destinate persoanelor cu dizabilități
  • 4 locuri supraterane
  • 52 de locuri pentru biciclete

Proiectul se încadrează în parametrii urbanistici ai zonei UTR RrM2, cu o înălțime maximă admisă de 16 metri.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.