Aviz favorabil! Casă de vacanță lângă pensiune, cu piscină și foișor: „Arată senzațional!”

Autor  Tudor Știrbu   în       11 luni în urmã     1630 Vizualizări.  

Proiectul dezvoltatorului imobiliar Vasile Salanță a trecut fluierând în ședința de joi, 9 noiembrie, a Comisiei tehnice de urbanism de la Consiliul Județean. 

Proiectul vizează construirea unei case de vacanță cu foișor și piscină în localitatea Muntele Băișorii, comuna Băișoara. Casa de vacanță urmează să fie edificată pe un teren care îi aparține dezvoltatorului imobiliar și unde acum funcționează o pensiune.

Proiectul aflat acum în faza de elaborare PUZ a fost prezentat de arh. Vicențiu Lăscuș, de la biroul Progis Consulting, care a realizat această lucrare. Arhitectul le-a arătat membrilor comisiei randările cu viitorul proiect și le-a spus că actualul proprietar al terenului, Vasile Salanță, a cumpărat parcela în 2022. Pe teren se află clădirea unei pensiuni, a cărei construcție a început încă din 2007, dar care n-a fost finalizată.

Noul proprietar a investit în pensiune și dorește ca pe același teren să construiască o casă de vacanță cu foișor și piscină.

N-a fost nicio obiecție, nicio recomandare din partea urbaniștilor

Randările prezentate de arhitectul Vicențiu Lăscuș le-a plăcut membrilor Comisiei tehnice de urbanism. Însă cel mai încântat de prezentări a fost Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism. „Arată senzațional! Numai să rămână ca pe planșe”, a exclamat șeful administrației județene.

„Păi așa va rămâne”, l-a asigurat arh. Vicențiu Lăscuș.

Proiectul a fost supus la vot cu recomandarea lui Alin Tișe de „aviz favorabil” și a trecut cu cinci voturi, astfel că investiția poate merge mai departe.

Beneficiarul investiției este Vasile Salanță, cunoscut ca Moșu’ Pic în rândul oamenilor cu afaceri imobiliare din județ.

Vasile Salanță este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Florești, dar și din Cluj-Napoca. În portofoliul său se află ansamblul de locuințe „Rozelor Residence” de pe strada Plopilor, un proiect imobiliar de 3,4 hectare în localitatea Popești, comuna Baciu, și unul în vecinătatea pădurii Hoia.

3.250

de metri pătrați are toată proprietatea pe care va fi construită casa de vacanță.

Parcela studiată este situată în intravilanul satului Muntele Băișorii și este constituită dintr-un teren în suprafață de
3.250 mp, pe care se află o pensiune cu subsol, parter, etaj și mansardă (S+P+E+M).

191,35

de metri pătrați este suprafața construită la parter a viitoarei case de vacanță.

Proprietarul parcelei doreşte construirea unei case de vacanță cu parter și etaj (P+E), a unui foișor și a unei piscine. Terenul este situat în partea vestică a intravilanului satului Muntele Băișorii, aproape de pârtiile de schi. Aria construită a parterului va fi de 191,35 mp pentru casa de vacanță, respectiv de 114,10 mp pentru foișor.

Proiectantul a prevăzut ca aleile și terasele pietonale să fie realizate din dale de beton așezate pe pat de nisip. Terenul rămas liber va fi transformat în spațiu verde prin însămânțare cu gazon și plantat cu arbori și arbuști ornamentali.

Conform prezentării făcută de proiectant, zona este caracterizată de funcţiuni turistice (pensiuni și cabane de închiriat) și funcțiuni rezidenţiale temporare (case de vacanță).

Clădirile existente în zonă sunt în marea lor majoritate construcții turistice și locuințe temporare, cu regim redus de înălțime (P – P+2), realizate începând cu anii ’90 și până în prezent.

Accesul pietonal și auto se realizează din DJ 107 R, asfaltat, situat pe latura estică a parcelei.

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură, urbanism, structuri, instalații Progis Consulting s.r.l. din Gilău.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.