Au terenul sau ba? Dezvoltatorul zice că deține toată parcela, dar vecinii au timp să demonstreze contrariul

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1374 Vizualizări.  

Arhitectul Tulogdy Laszlo a prezentat luni planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru două clădiri cu subsol, parter și trei etaje. De fapt, două etaje întregi și unul retras. Adresa este strada Fabricii de Zahăr, nr.33-35. Așa cum Media9 a anunțat, există însă suspiciuni că terenul nu le-ar aparține în totalitate beneficiarilor de la Repro Europa Development s.r.l.

2.622

de metri pătrați este suprafața pe care a fost conceput proiectul. 

În ședința de urbanism de luni a intervenit familia Bodor, care locuiește în vecinătate. Iar doamna Susana a susținut că deține acte de proprietate pe o suprafață de 121 de metri pătrați, chiar în inima ansamblului imobiliar propus. “De 30 de ani plătesc impozit pentru acel teren. A fost al părinților mei și l-am moștenit eu. Constructorul nu a cumpărat și acea bucată de teren și cu bună știință a ascuns acest lucru”, a spus Susana Bodor. Femeia a prezentat documentele abia după publicarea ordinii de zi a ședinței de luni și, în plus, nu a putut dovedi cu exactitate locul unde se află parcela de teren pe care o deține. Vechile desene pe care le are indică faptul că se află în mijlocul părții de nord a parcelei pe care se propune proiectul, însă acest lucru va trebui dovedit la cadastru. Primarul Emil Boc a spus că familia Bodor are la dispoziție două luni pentru a produce dovezile.

“Nu putem opri proiectul, pentru că beneficiarii ne vor da în judecată pentru abuz în serviciu. Dar proiectul nu va ajunge în două luni la autorizare nici dacă merge cu viteza-luminii. Așa că aveți timp să dovediți că există o suprapunere. Poate că plătiți impozit de 30 de ani, dar pentru altă parcelă”, a spus Boc.

La dosar există un proces verbal de recepție a amplasamentului pentru acest proiect, semnată de reprezentanții Oficiului de cadastru. 

36

de apartamente ar fi urmat să se construiască în cele două clădiri propuse. Acestea era inițial conectate cu un alt corp de clădire, dar arhitectul-șef Daniel Pop a cerut ca aceasta să fie întreruptă pe o lungime de 10 metri.

Sunt 46 de locuri de parcare prevăzute în proiect, dintre care 36 în subteran. Proiectul a primit aviz favorabil, cu unele condiționări, și se va întoarce în comisie luna viitoare, dintr-un motiv simpatic. O altă vecină, doamna Mezei, a susținut că nu a putut studia planșele, pentru că nu le-a primit. Marți dimineața, Primăria i le va trimite și va avea timp să le studieze până la viitoarea ședință CTATU.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.