Asociația Pro Infrastuctură se implică în proiectele din nordul Clujului. Cere evitarea principiului “n-ai mașină, n-ai ce căuta acolo”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     2903 Vizualizări.  

Asociația Pro Infrastuctură (API), cea care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România, și-a arătat interesul inclusiv față de investițiile de sute de milioane de euro din partea de nord a Clujului. În perioada de consultare publică a planului urbanistic zonal pentru proiectul mixed-use de pe platforma Carbochim, API a formulat o observație care însă nu vizează doar această investiție privată, ci și una publică, derulată de Primăria clujeană.

“Restructurarea platformei industriale Carbochim este de bun augur. Anticipăm numeroase beneficii pentru comunitate, cu condiția să păstrăm un echilibru între părțile legitim interesate”, transmite API.

Ceea ce îi nemulțumește pe reprezentanții asociației este că viitorul culoar de nord, care pornește de la podul Răsăritului (și pe care noi l-am numit „Bulevardul Câmpul Pâinii”), o investiție anunțată de Primăriei, precum și viitorul pod rutier care va permite accesul spre Iulius Carbochim întrerup culoarul pietonal între cele două parcuri recent modernizate ale Clujului, Feroviarilor și Armătura. API spune că această decizie va duce la principiul “n-ai mașină, n-ai ce căuta acolo”.

“Vă solicit revizuirea în PUZ a soluției de mobilitate pietonală în această zonă. E necesară integrarea prevederilor culoarului de mobilitate nord și continuizarea traseelor pietonale și velo pe direcția nord-sud, între Parcul Armătura și Feroviarilor, și, în sens mai larg, cu proiectul Someșul metropolitan culoar verde-albastru. Soluția corectă pentru pietoni este fără conflict de trafic cu autovehiculele. Adică fără treceri pietonale peste multiple benzi de trafic bidirecțional”, mai spus reprezentanții asociației.

Observațiile publicului pentru PUZ Carbochim au putut fi transmise Primăriei până în 15 aprilie.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.