11 contracandidați pentru Emil Boc. Un bucătar vrea locul actualului primar – SONDAJ

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     8554 Vizualizări  

Ieri s-a terminat faza de înscriere a candidaturilor la birourile electorale, în acest moment se știu oficial concurenții competiției politice din 27 septembrie.

La Cluj-Napoca, sunt 12 candidați pentru fotoliul de primar. 12! Susținuți de partide, niciunul independent.

Lista este interesantă, dar e limpede că putea fi mai puternică, mai reprezentativă. Sunt unii oameni de care ați auzit, dar mulți de care nu. Vorbim totuși de Cluj-Napoca, un oraș care și-a câștigat un statut și care merită o competiție adevărată. Dar, odată ce strângi numărul legal de semnături și nu te împiedică legea, poți deveni candidat.

Cei mai cunoscuți competitori ai actualului primar, Emil Boc, sunt Emanuel Ungureanu, deputat, de la USR-PLUS, Csoma Botond, tot deputat, dar de la UDMR, respectiv Valentin Cuibus, de la PSD, care a condus timp de opt ani Inspectoratul școlar general al județului.

Dan Codrean, de la Pro România, este un tânăr avocat de succes, iar Bogdan Gârbovan, de la Partidul Verde, scrie că este pensionar la 43 de ani.

ALDE are o abordare mai “gastronomică”, ca să nu zicem neserioasă – candidat este Paul Siserman, chef, cum le spune acum bucătarilor, și încă student la 44 de ani.

Doar două femei apar pe lista candidaților: Adela Mârza, specialist marketing, de la Alternativa Dreaptă, și Simona Roșca-Neacșu, doctor în arte plastice decorative, din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Dacă ne uităm la vârste, avem un candidat de 33 de ani, mezinul, și unul de 64 de ani, veteranul competiției.

Media9 vă prezintă lista candidaților la Primăria Cluj-Napoca, în ordinea alfabetică a numelor de familie. Așa îi veți găsi și pe buletinele de vot.

 1. Emil Boc (53 de ani) – PNL
 2. Dan Codrean (37 de ani) – Pro România
 3. Csoma Botond (45 de ani) – UDMR
 4. Valentin Cuibus (64 de ani) – PSD
 5. Bogdan Gârbovan (43 de ani) – Partidul Verde
 6. Avram Fițiu (54 de ani) – PMP
 7. Radu Lupaș (33 de ani) – Partidul Republican
 8. Adela Mîrza (43 de ani) – Alternativa Dreaptă
 9. Sorin Naș (53 de ani) – Partidul Forța Națională
 10. Simona Roșca-Neacșu (43 de ani) – AUR
 11. Paul Siserman (44 de ani) – ALDE
 12. Emanuel Ungureanu (42 de ani)  – USR-PLUS

Vă invităm la un chestionar online, pe platforma online strawpoll.com. Adevărata miză nu este însă aici, în online, ci la vot, în 27 septembrie, deci mergeți la vot și alegeți-vă administratorul de oraș preferat.

Dacă nu puteți vota, accesați acest link.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.