11 clădiri și 160 de apartamente propuse pe Calea Turzii

Autor  Ionel Lespuc   în       12 ore în urmã     681 Vizualizări.  

Un plan urbanistic zonal din zona Calea Turzii din Cluj-Napoca revine în atenția Comisiei Tehnice de Urbanism la doar două luni după ce a fost respins inițial în decembrie.

Rapiditatea reintroducerii acestuia este o veste bună, întrucât acest lucru nu se întâmplă foarte des. Să sperăm că nu are nicio legătură cu faptul că arhitecta care l-a realizat este soția unui consilier local.

Proiectul este dezvoltat de Sky Real Properties și Hermes Properties și include un total de 11 imobile, dispuse astfel încât înălțimea lor să scadă treptat de la Calea Turzii spre viitorul Parc Bună Ziua.

Regimul de înălțime variază între două niveluri de subsol, parter și cinci etaje (patru întregi și unul retras) și parter plus două etaje, iar numărul total de apartamente rămâne neschimbat față de propunerea din decembrie: 160 de unități locative (100 apartamente în zona UTR M_SKY și 60 în UTR Li/c_b SKY).

Se vor crea spații economice în clădirile mai înalte din apropiere de Calea Turzii. În profunzime, imobilele vor deveni strict rezidențiale.

Proiectul păstrează aceleași valori prezentate anterior pentru locurile de parcare: 204 locuri auto (132 subterane, 60 supraterane și 12 în zone terțiare) și 110 locuri pentru biciclete.

Dezvoltatorii cedează o suprafață semnificativă de teren domeniului public:

1. 489,1 mp pentru lărgirea profilului Căii Turzii.

2. 476,34 mp pentru amenajarea unui parc public deschis, cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

3. 3.506,1 mp pentru crearea unei străzi noi care să conecteze viitorul parc de Calea Turzii.

Aceste donații însumează 4.471,54 mp, adică 39,66% din suprafața totală a terenului de 11.274 mp.

Dacă va fi avizat favorabil, PUZ-ul va merge spre aprobare în Consiliul Local.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.