Viața la țară se scurge mai încet. Și începe dis de dimineață (A)

Autor  admin   în       4 years în urmã     1252 Vizualizări.  

”Pentru mine, traiul la țară este idilic, este înconjurat de disciplină naturală, muncă și oameni care trăiesc în strânsă comuniune, se cunosc, se înțeleg și se ajută. Asta nu înseamnă că n-ar trebui sa aibă acces la un trai decent. Îmi doresc un mediu rural al județului Cluj în care nepoții nu vin doar să-și viziteze bunicii, ci își construiesc o casă și locuiesc aproape de ei, în armonia unei comunități clădite pe valori, cu acces la condiții de viață moderne”, spune Elena Muscă, candidat la poziția de consilier al Consiliului Județean Cluj, din partea Alianței USR Plus.

Județul Cluj este unul al contrastelor, cu diferențe economice, sociale si culturale mari de la o zonă la alta. Localitățile din zonele metropolitane sunt în curs de dezvoltare, dar încă insuficient conectate la infrastructură și utilități de bază. În alte zone, localitățile sunt greu accesibile sau izolate complet și locuitorii lor sunt vulnerabili, afectați de săracie și ignorați de autorități.  Clujul are nevoie de o schimbare profundă a procesului decizional, de gestiune a fondurilor publice și de valorificare a resurselor locale raportate la nevoile comunității. 

Astfel de premise pun bazele candidaturii și motivației din spatele parcursului politic și comunitar abundent al Elenei Muscă, absolventă a Facultății de Studii Europene la Cluj-Napoca și pasionată de activismul de mediu, cultură si educație non-formală. 

”Valorile europene, politicile de dezvoltare regională și sprijinul acordat României pentru dezvoltare și aliniere la standardele moderne de viață au fost subiecte care mi s-au lipit de suflet din primul an de facultate. Am știut de atunci că îmi doresc să-mi folosesc timpul pentru a face o schimbare în viața oamenilor din jurul meu și a contribui la dezvoltarea mediului rural până la nivelul la care știu că poate să ajungă.”, susține Elena, candidatul Alianței USR Plus pentru poziția de consilier al Consiliului Județean Cluj.  

În ultimii trei ani, alături de echipa USR Cluj, a documentat problemele de mediu și provocările pe care le întâmpină comunitățile rurale din județul Cluj. Acum este pregătită să se lanseze în identificarea de soluții viabile pentru dezvoltarea mediului rural la nivel de județ. Câteva dintre măsurile extrase din programul politic susținut de Elena Muscă și echipa Alianței USR Plus se poziționează în jurul creșterii calității serviciilor administrației publice și îmbunătățirea interacțiunii dintre cetățeni și administrație prin:

  • Transparența activității funcționarilor publici prin bilanțuri explicative ale activităților din cursul unui an și prioritățile pentru anul următor, prezentate cetățenilor;
  • Depolitizarea serviciilor de consultanță în achiziții publice de servicii, bunuri și lucrări.
  • Crearea de punți între urban și rural, între administrația locală și cetățeni, prin asigurarea transferului de informații, accesul la cultură și formare continuă. Căminul cultural este locul care poate să devină centrul comunitătii, să găzduiască proiecții de film, expoziții de artă, spectacole, activităti interactive, traininguri și dezbateri publice.
  • Operaționalizarea formelor asociative între administrațiile locale (asociații de dezvoltare intercomunitare, asociații ale comunelor, grupuri de acțiune locală ș.a.m.d.) pentru implementarea unor investiții integrate care răspund unor nevoi comune, pe model european;

DECLARAȚIE

”Fiind o mare admiratoare a implementării politicilor publice la nivel european, am petrecut timp descoperind problemele pe care oamenii din acest județ le întâmpină. Cred cu tărie că pot fi de ajutor și că împreună putem reda satului clujean prosperitatea de altădată, în condiții moderne!”

Elena Muscă, candidat pentru poziția de Consilier Județean, din partea Alianței USR Plus

Articol la comanda PARTIDULUI UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – FILIALA JUDEȚEANĂ CLUJ. MANDATAR FINANCIAR COD AEP 21200251.

About