Uriaș! Proiect cu 133 de construcții propuse pe 9,5 hectare, la Cluj-Napoca

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã  

Un nou proiect de urbanizare va transforma zona de la limita nordică a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Odobești, într-un cartier rezidențial de mari dimensiuni.

9,5

hectare are terenul pe care se propune planul urbanistic zonal, mai exact 95.137,82 mp. Acesta a fost împărțit în 133 de loturi destinate construcțiilor de locuințe individuale și semicolective.

Pe planșe se vede că majoritatea loturilor sunt destinate construirii de case cu parter și etaj sau parter și mansardă, însă există și câteva parcele pe care ar urma să se ridice imobile cu două etaje și mansardă.

PUZ-ul este în faza incipientă, încă nu a intrat în analiza comisiilor din Primărie.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt crearea unui ansamblu rezidențial de densitate mică, dotat cu spații verzi și facilități moderne pentru circulația auto și pietonală. Aproximativ 64,27% din teren este destinat construcțiilor de locuințe, în timp ce 9,48% va fi ocupat de spații verzi accesibile publicului. Proiectul prevede, de asemenea, modernizarea și extinderea străzii Odobești, o arteră principală de acces în zonă, care va fi lărgită la un profil de 16 metri.

Din punct de vedere al infrastructurii, proiectul vizează rezolvarea problemelor actuale legate de drumurile subdimensionate și trotuarele inexistente, care îngreunează în prezent circulația. Planul prevede amenajarea unor drumuri adecvate și parcări, care să fluidizeze traficul și să îmbunătățească accesibilitatea în zonă.

Proiectul de urbanizare, realizat de biroul de proiectare SAA Selart Proiect S.R.L., are ca beneficiare companiile S.C. Magilo Construct Investments S.R.L. și S.C. Finzeta Investments S.R.L.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.