Un milion, de la Primărie, pentru proiecte de interes general

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     780 Vizualizări  

Primăria clujeană a publicat lista sumelor propuse drept cofinanțare, în baza legii 350/2005, pentru proiecte de interes general. Este a doua etapă a finanțării, iar cele mai mari sume s-au dus în aprilie. În sesiunea de toamnă s-au solicitat circa 2,1 milioane de lei și s-au propus spre acordare 1.019.322 lei. O comisie mixtă – Primărie și Consiliu Local – propune sumele, iar decizia finală o are plenul deliberativului.

37

de cereri de finanțare au fost depuse la Primăria Cluj-Napoca. 12 dintre acesteau au fost declarate neeligibile sau au întrunit un punctaj insuficient, în baza regulamentului stabilit de Consiliul Local; celelalte 25 au primit finanțări cuprinse între 5.000 și 260.000.

Centrul Cultural Clujean, cu proiectul Cultura schimbării, a primit cei mai mulți bani: 260.000 de lei (ceruse 400.000). O sumă mare, 210.000 de lei (din 240.000 solicitați), a primit și Grupul Pont, cu Com’ON Cluj ’19, implementarea proiectelor tinerilor. Locul al treilea, cu 83.500 de lei (de atât și avea nevoie), îl prinde Asociația „Sfântul Nectarie” – Centrul de îngrijiri paliative pentru proiectul Numai împreună putem alina suferința.

Primăria și Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca acordă finanțări proiectelor cu caracter local, regional, naţional, european şi internaţional, care se încadrează în strategia de dezvoltare a municipiului și a obligațiilor asumate prin Hotărârile de Consiliu local. Domeniile pentru care se acordă finanțare sunt:

a) tineret;

b) cultură;

c) mediu;

d) învăţământ;

e) sănătate publică;

f) sport;

g) activități ale cultelor religioase;

h) social.

About