„Un eșec de proporții”. Prima reacție a societății civile față de proiectul de la Platinia

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1257 Vizualizări.  

„‘Modernizarea’ Moților – Mănăștur și a străzilor adiacente este un eșec de proporții”, susține activistul civic Adrian Dohotaru. Principalul motiv pentru care este dezamăgit Dohotaru este amânarea implementării benzii dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Acesta fusese unul dintre țelurile anunțate pentru investiția „PUZ Mărginașă”.

„În ciuda declarațiilor primarului Emil Boc privind prioritizarea transportului public, nu s-au introdus benzi dedicate pentru transport public. Primăria nu a respectat proiectul, așa cum a fost autorizat și avizat, la fel cum la Someș nu a avut capacitatea să respecte filozofia concursului internațional de proiecte bazat pe renaturare, nu pe betonare. Pentru ce au fost cheltuiți 12 milioane de euro, din care 5 milioane de euro locali? (…) Primarul Emil Boc s-a exprimat ca prin acest proiect vom avea o axă Mănăștur – Mărăști care să fie cu benzi dedicate si care să descurajeze traficul auto”, scrie activistul pe Facebook.

Media9 a scris în mai multe rânduri despre faptul că modernizarea de la Platinia urma să lege Mănășturul de Mărăști pe benzi dedicate. Primăria susține că așteaptă studiul de trafic pentru metrou pentru a lua decizii definitive.

Introducerea benzii bus pe Calea Moților ar putea însemna, cel mai probabil, realizarea unui sens unic pe direcția centru – Mănăștur. Această soluție apare de altfel în raportul de activitate al primarului Emil Boc pe anul 2021.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.