UBB Cluj a cumpărat un complex turistic în Neptun

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     1157 Vizualizări  

Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat luni că a cumpărat un complex turistic în stațiunea Neptun, unde va amenaja o stațiune de cercetare.

Este vorba de Complexul Restaurant Dunărea, Lot nr. 1, care este compus dintr-o clădire cu o suprafață utilă totală de 2.660 mp, în care funcționează peste 40 de camere, încă o clădire de 70 mp, o platformă betonată și un teren intravilan în suprafață de 4680 mp.

Adjudecarea a fost realizată în urma licitației organizate de către statul roman, prin RA-APPS, fiind validată de  forurile UBB, iar în data de 14 iulie au fost semnate actele cu RA-APPS.

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea. Demersul a fost motivat (1) de jos în sus – solicitările de practică și/sau de cercetare în zona Dobrogei/Mării Negre din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB (iar închirierea unor spații pe măsura nevoilor nu este fezabilă) și (2) de sus în jos, în condițiile în care UBB, ca o universitate globală world-class de 5 stele (QS*****), nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari (I3M)” (ex. în digitalizare, energie etc.), aceasta și în coordonare cu proiectul Danubius în care dorim să fim parte activă prin stațiunea științifică/academică de la Coronini. De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

UBB are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică/academice: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).

About