Traficul o va lua razna din nou, începând de luni. Pe ce străzi rămân deschise șantiere ale Companiei de Apă
Compania de Apă Someș a lansat, de la începutul verii, un program foarte ambițios de reabilitare a rețelelor de apă și canal din municipiul Cluj-Napoca. Fără îndoială, era nevoie, rețelele sunt foarte vechi și uzate. Așa cum ați văzut, peste vară au fost mai multe artere în lucru, închise complet sau doar parțial. Și nu s-a simțit prea tare, pentru că a fost vremea vacanțelor. De luni, lucrurile se schimbă însă: elevii revin la școli și, tot de atunci, traficul o va lua razna din nou.
Iată de ce am întrebat Compania de Apă unde vor continua lucrările în perioada următoare. Nu de alta, dar poate reușim să ne găsim rute alternative. Am vorbit cu directorul de comunicare Lucian Croitoru, care spune că vom avea lucrări în această toamnă pe străzi importante, precum Dorobanților și Bulevardul 21 Decembrie.
“Prin înțelegere cu Primăria, anumite străzi din zona centrală și ultracentrală au fost programate ca să se termine pe cât posibil până la începerea școlii, respectiv Eremia Grigorescu, Nicolae Titulescu, Constantin Brâncuși, Traian. Astea sunt străzile principale pe care constructorul face eforturi să termine lucrările până la începerea școlii. Sunt alte străzi tot în municipiu, tot pe contractul de reabilitare rețele, apă și canal, adică același contract, care sunt programate să continue sau să fie atacate până la sfârșitul anului, respectiv să fie terminate până anul viitor. Strada Lutoasă trebuie să fie terminată până în octombrie, la fel și Dorobanților. Până în noiembrie se lucrează la Einstein și Decebal. Până în decembrie se va lucra pe Bulevardul 21 Decembrie, pe partea de canalizare”, a transmis Lucian Croitoru.
Așadar, fiți foarte atenți cum vă concepeți traseele, pentru că, peste problemele obișnuite de trafic, se suprapun și aceste lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.
Întregul contract prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 33 de străzi și tronsoane din Cluj-Napoca, acoperind 20 de km. De asemenea, se reabilitează, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe șapte străzi. În același timp, se înlocuiesc 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.
Lucrările, în valoare totală de peste 124.000.000lei, sunt finanțate prin Programul de Dezvoltare Durabilă-PDD, în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, etapa a II-a”.