Tot ce trebuie să știi despre acces la Jazz in the Park Festival

Autor  Diana Moldovan   în       2 luni în urmã     499 Vizualizări.  

Fanii muzicii care se vor bucura de cea de-a 12-a ediție Jazz in the Park au la dispoziție mai multe variante de a ajunge în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Festivalul își deschide porțile vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 14:00, și se închide la ora 00:00. Programul scenelor poate fi consultat pe site. Accesul se face pe intrarea principală a Parcului Etnografic. Lista completă a obiectelor permise și interzise se găsește la FAQ.

IMPORTANT

Aleea Parcului Etnografic va fi ÎNCHISĂ traficului în perioada 30 august – 1 septembrie. De asemenea, parcarea pe alee va fi interzisă. Va fi permisă trecerea cu mașina tuturor riveranilor și locatarilor de pe strada Uliului, în baza prezentării unui act doveditor al reședinței la filtrul de control, însă oprirea pe tronson este interzisă.

Cum ajungi la festival?

Autobuzul 37 (Mihai Viteazul Est – Tetarom lângă Parcul Etnografic)

Cel mai ușor, la festival se poate ajunge cu autobuzul, cursa 37. Pentru ziua de vineri, 30 august, autobuzul circulă în regim normal. Pentru zilele de 31 august și 1 septembrie numărul de curse va fi suplimentat, iar autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute începând cu ora 15:00. Ultimul autobuz va pleaca spre stația de la Mihai Viteazul Est la 00:00. Iar din retur din festival în oraș va fi la orele 23:15, 23:45, 00:15.

Autobuzele 26, 27, 28, 30, 41, 44

Alternativă la autobuzul 37 sunt mai multe autobuze care opresc în cartierul Grigorescu (stația Alexandru Vlahuță), iar de acolo în 7-10 minute, pe jos, se ajunge la Parcul Etnografic: 26, 27, 28, 30, 41 și 44. Aceste autobuze circulă după programul normal.

Mașina personală

Cei care vin cu mașina pot folosi parcarea de la Tetarom, din vecinătatea Parcului Etnografic (str. Someș). Parcarea va fi gratuită și dispune de 3.000 de locuri. Pe durata festivalului, este permisă folosirea oricăror locuri de parcare, cu excepția celor expres marcate ca fiind rezervate. Strada Eremia Grigorescu care este în reabilitare are accesul restricționat. Recomandarea de traseu este prin cartierul Gruia sau de pe strada Donath.

Taxi

Taxiurile vor putea staționa în fața Parcului Etnografic doar cât timp coboară sau urcă pasagerii.

Trotinetă electrică

Cei care doresc pot să vină și cu trotinetele electrice, cu mențiunea că vor trebui parcate astfel încât să nu încurce accesul în Parcul Etnografic.

Ce poți face la festival pe lângă concerte?

Pe lângă concerte, Jazz in the Park 2024 vine anul acesta cu o și mai mare varietate de activități, de la ateliere interactive la experiențe culinare și întâlniri inspiraționale, toate într-o atmosferă relaxată și plină de muzică. Participanții pot sudia pe site toate activitățile și se pot înscrie aici la Drum Camp și Atelierul de Tobe Africane. Iar pentru serile gastronomice și degustările de vin de la zona Purcari, pot face rezervare la nr. de telefon: 0754611195.

Mai multe informații se găsesc pe paginile de social media ale festivalului, dar și pe site-ul www.jazzinthepark.ro. Zilnic, recomandări de activități pe canalele de Facebook și Instagram.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.