Topul constructorilor de autostrăzi pe luna septembrie: compania Strabag are cel mai mare progres pe A3, urmată de UMB și Pizzarotti

Autor  admin   în       1 year în urmã     7751 Vizualizări.  

În luna septembrie, topul constructorilor de autostrăzi este dominat de Strabag. Compania austriacă a înregistrat cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România cu lucrările de pe Autostrada Transilvania (A3) Chețani – Câmpia Turzii.

Pe următoarele două locuri se află grupul UMB și constructorul italian Pizzarotti, cu lucrări la drumul expres Craiova – Pitești (DEx12), respectiv Autostrada Moldovei (A7).

Strabag, pentru a treia lună la rând pe primul loc

Strabag este liderul clasamentului constructorilor de autostrăzi pentru a treia lună la rând, după un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), conform economica.net. Constructorul este hotărât să dea în trafic acest lot până la finalul anului și a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrărilor.

*comparația se face față de luna precedentă – n.r.

Mai jos este articolul care îți spune și îți arată stadiul lucrărilor pe secțiunea Chețani – Câmpia Turzii:

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Imagini de pe lotul care va fi dat în trafic în acest an. Vom putea circula neîntrerupt pe cel mai lung traseu de autostradă din România. GALERIE FOTO & VIDEO

UMB, progres de 8%

Următoarea poziție în clasament este ocupată de UMB, care a raportat un progres de 8 puncte procentuale, după două luni, pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova – Pitești (DEx12). Acest tronson, care ar urma să fie dat în trafic în 2023, este executat în proporție de 84%.

Din nou Strabag

Constructorul austriac Strabag „recidivează” și se clasează pe locul 3, cu un avans de 7 puncte procentuale pe drumul de mare viteză care va conecta Oradea la A3 Biharia. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aici la 77%.

 

Topul continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care a raport un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7). Cel mai avansat lot din A7, finanțată prin PNRR, este astfel la un grad de execuție de 27,50%.

Tot un progres de 5 puncte procentuale a înregistrat și UMB, după două luni, pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Gradul de execuție pe acest ultim lot al DEx12 a ajuns la 30%.

Mai departe, tot UMB a raportat un avans de 4 puncte procentuale pe lotul 3 Rm Sărat – Mândrești Munteni al Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), realizat în proporție de 22%.

Citește restul articolului aici.

Pe loturile finanțate prin PNRR de pe Autostrada Transilvania (cu o lungime de 41 de kilometri), progresul realizat în luna septembrie de UMB, companie deținută de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, este foarte subțire. Astfel, pe lotul Nădășelu – Zimbor, progresul a fost de numai 1,45 puncte procentuale (stadiul de execuție fiind de 69,4%), iar pe lotul Zimbor – Poarta Sălăajului, progresul a fost și mai mic: 1,25 (cu un grad de execuție de 37,85%).

Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 2 puncte procentuale, fie nu au fost raportate sau înregistrate.

Citește topul constructorilor de autostrăzi de pe luna august:

VIDEO. Cei mai harnici constructori de autostrăzi pe luna august. Companiile care lucrează pe Autostrada Transilvania, cele mai mari progrese

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.