„Super-penalități” promise de Emil Boc pentru un proiect care trebuia să fie gata

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     962 Vizualizări.  

Sunt câteva proiecte care, anul acesta, trebuiau să fie terminate. Unele vor fi, altele nu. De fapt, toate sunt în „prelungiri”, și-au depășit demult termenele de finalizare agreate.

Este vorba în primul rând de blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului, care urma să se finalizeze, conform contractului, în 2019. Pandemia le-a oferit o scuză constructorilor de la Ceconi, însă nici în 2020 nu se vor termina lucrările.

„Nu va fi gata, vor primi super-penalități”, a confirmat primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

Blocul are parter și trei etaje și este chiar lângă calea ferată, în capătul dinspre est al podului IRA.

2,8

milioane de lei (fără TVA) este prețul pe care Primăria ar trebui să îl achite pentru blocul de pe Ghimeșului.

Un alt proiect întârziat este parkingul Hașdeu, care însă are un grad de finalizare de 96%. Probabil va fi recepționat în ianuarie. Va avea 316 locuri, cu cinci spații pentru automobile electrice. Vor putea fi parcate și 11 biciclete. Lucrările sunt executate de asocierea Kranz Eurocenter – Cons Co SRL.

20,4

milioane de lei este valoare proiectului, sumă la care se adaugă TVA.

Șantierul din Piața Blaga nu este nici el gata. Emil Boc a încercat să îi scuze pe executanții de la Diferit SRL, că au terminat la timp carosabilul, însă lucrările din fața cafenelei Croco nu sunt gata nici acum, deși termenul de finalizare era 30 noiembrie. Trotuarul este la fel de important ca partea carosabilă.

27

de milioane de lei este valoarea proiectului, cu TVA inclus. Două milioane de lei este cofinanțarea asigurată de la bugetul local, iar restul vor proveni din fonduri europene.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.