Singurul spital clujean din PNRR. Azi s-a semnat contractul

Autor  Ionel Lespuc   în       4 zile în urmã     457 Vizualizări.  

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Claudia Gherman, au semnat astăzi, la Târgu Mureș, contractul de finanțare prin PNRR  a Centrului Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie Cluj

Documentul semnat prevede alocarea unei sume de 39,219,840.61 euro (fără TVA), ceea ce reprezintă 95% din valoarea totală a investiției. Proiectul finanțat prevede reabilitarea, reamenajarea și recompartimentarea unui corp existent de clădire, construirea unei clădiri noi și dotarea acestora cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație.

Noua unitate medicală va funcționa pe strada Louis Pasteur, pe amplasamentul fostei clinici de medicina muncii.

Este un proiect major pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și pentru echipele care lucrează la implementarea acestuia. Aprobarea finanțării prin PNRR vine în momentul în care partea de  construcție și recompartimentare a avansat semnificativ. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a respecta termenele și cerințele continuării investiției care se derulează sub conducerea și coordonarea Ministerului Sănătății”, a spus managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Claudia Gherman.

 

About