Serios? Vrem să facem aquapark, dar nu ne permitem un bazin olimpic

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1140 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a anunțat că la Cluj se va face un aquapark, în zona extinsă a ștrandului Sun. 5,7 hectare. 

Între timp, unica facilitate publică de înot din oraș, bazinul olimpic Grigorescu, s-a închis peste iarnă. Ieri a venit anunțul că de azi se oprește activitatea. Motivul anunțat este creșterea prețului la utilități. Ștrandul nici nu s-a mai deschis din 2019, toată infrastructura este depășită, nu mai respectă noile norme.

Dacă nu ne permitem un amărât de bazin, cum Doamne ne vom permite un aquapark? Costurile cu întreținerea vor fi infinit mai mari. Mai mult, în 7 noiembrie este data limită pentru depunerea ofertelor pentru un complex de natație; chiar dacă îl construim pe fonduri europene, ne va plăti Bruxelles-ul și facturile?

DECLARAȚIE

“În medie, costul unui aquaparc aco­­perit este între 1.500 şi 2.000 de euro pe metru pătrat, iar la outdoor costurile scad deoarece suprafaţa este mai mare, dar sunt în medie între 700 şi 900 de euro pe metru pătrat”.

Daniela Marișcu – administrator Aqua Azur s.r.l.

Compania care pregătește studiul de fezabilitate pentru licitația de proiectare și execuție a noului aquapark este Aqua Azur s.r.l., din Poarta Albă, județul Constanța. În 2019, asocierea Aqua Azur – Novelty AE semnase un contract cu RADP pentru aquaparkul care nu s-a mai făcut, Parquarium, din Becaș.

133.960

de lei, la care se adaugă TVA, este prețul pe care Primăria îl plătește pentru studiul de fundamentare, elaborarea documentației de achiziție a execuției lucrării, caietul de sarcini și fișa de date a concesiunii.

Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate este la începutul lunii decembrie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.