Se putea și mai rău! Floreștiul avea în proiect trei blocuri de 32 de etaje, cu heliport

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a postat pe Facebook o planșă cu ceea ce ar fi trebuit să fie cele trei blocuri turn de mari dimensiuni ale Floreștiului. Proiectul a fost propus acum 14 ani. “Comuna Florești 2008. P+32 și ceva etaje tehnice. Înălțime 122 de metri”. Wow!
Ditamai blocul ar fi trebuit să aibă pe acoperiș un heliport, dar și spații comerciale, respectiv grădiniță.
Salanță a precizat mai apoi, pentru Media9, că turnurile au fost propuse în zona sensului giratoriu de la BMW. “Norocul a fost acela că terenul pe care au fost propuse blocurile era în litigiu. În cele din urmă, terenul a fost câștigat în instanță de Consiliul județean, ca și proprietar”, a afirmat arhitectul șef al județului Cluj.
Blocurile de tipul “zgârie nori” au tot fost propuse; a existat un adevărat val în 2007-2008, în special în Cluj-Napoca. Erau intenții explicite în zona Abator, în spatele blocurilor Flacăra, la Sigma, pe Calea Florești etc. În acest moment, avem un bloc de 25 de etaje pe Calea Florești, aproape finalizat, și unul de 22 de etaje, în Piața Abator, la care se lucrează.
De asemenea, un bloc de 40 de etaje propus în zona Cora a primit avizul favorabil al arhitectului șef. Terenul se află însă și acolo în litigiu.
Citește și:
“Zgârie nori”: 40 de etaje avizate, la Cluj. Țigănaș: “Nu este nevoie de clădiri înalte”