Satul „zero blocuri” de lângă Cluj și-a făcut serviciu de urbanism
O comună foarte atractivă pentru clujenii care doresc să își construiască locuințe în afara agitației municipiului anunță că va avea din nou serviciu de urbanism. Media9 v-a arătat că, în ultimii ani, Feleacu este la mare căutare. Avantajele sunt apropierea de Cluj, prețurile mai mici la metrul pătrat, panorama, în unele cazuri, perspectiva de a nu se construi blocuri în proximitate. E o politică la Feleacu: zero blocuri.
Începand de marți, 2 mai, urmează să funcționeze din nou în cadrul Primăriei Feleacu serviciul de urbanism.
Actele necesare pentru eliberarea autorizațiilor de construcție/desființare, pentru eliberarea certificatelor de urbanism, precum și documentatiile pentru recepția lucrarilor finalizate se depun și revin în sarcina Primariei Feleacu.
Timp de câțiva ani, a existat un acord cu Consiliul Județean. „Pentru certificatele de urbanism eliberate de către Consiliul Județean Cluj ca urmare a convenției încheiate, sarcina eliberării autorizațiilor de construcție revine tot Consiliului Județean Cluj, tot lor le revine și obligația efectuării recepției pentru autorizațiile”, spune primarul Gabriel Costea.
De asemenea, disciplina în urbanism revine la Primaria Feleacu.
„Profit de această postare pentru a explica că, la momentul la care rămâne vacant postul de la compartimentul urbanism din cadrul Primăriei Feleacu atribuțiile în acest domeniu sunt preluate de Consiliul Județean Cluj. Vreau sa menționez că postul de inspector urbanism din cadrul primăriei nu este deloc ușor, având în vedere politicile de urbanism impuse de actuala administrație în ultimii 7 ani (Feleacu fără blocuri, aplicarea cu strictețe a regulamentului de urbanism, suprafață minimă pentru autorizarea unei construcții ; amenzile aplicate privind disciplina în construcții care sunt de ordinul sutelor de mii de lei, precum si zecile de procese avute pe urbanism și câștigate) mai mult nici salarizarea nu se ridica la nivelul muncii prestate de un inspector urbanism, noi fiind o comuna de gradul 2. Toate aceste aspecte au făcut funcția de inspector urbanism din comuna noastră total neatrăgătoare pentru persoanele cu pregătire în acest domeniu, motiv pentru care au fost intervale scurte de timp când nu am avut niciun angajat cu aceasta specialitate în cadrul primăriei, fiind nevoiți să încheiem conform legii o convenție cu Consiliul Județean Cluj pentru acest serviciu”, a transmis primarul Gabriel Costea.