Săraca industrie Horeca! Își demolează restaurantul și vrea să facă bloc, în locul lui

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     3797 Vizualizări.  

Industria Horeca este la pământ, iar unii patroni par să fi renunțat la luptă. Sau nu așa trebuie să interpretăm acest gest? Patronul unui restaurant din centrul Clujului dorește să îl demoleze și să construiască un bloc în locul său. Patronul este Marcelus Suciu, iar restaurantul este Marty Society, de pe strada Victor Babeș nr. 39 – 39A.

990

de metri pătrați este suprafața de teren pe care o deține societatea Marty Pan, pe strada Victor Babeș.

Restaurantul urmează să fie demolat, iar în locul său a fost proiectată o clădire  cu patru etaje și 16 apartamente. Fiecare va avea între 55 și 65 de metri pătrați. La parter va exista spații comerciale și medicale de 170 de metri pătrați, iar la subsol se creează loc de parcare pentru 16 automobile. O mașină de apartament, nimic pentru soție, nimic pentru musafiri 🙂 La subsol este propus și un adăpost de protecție civilă

Cu acest proiect merge arhitectul Vlad Ovidiu Câmpean vineri, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Și vom vedea ce au de spus urbaniștii în privința planui de înlocuire a restaurantului cu locuințe.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.