S-a revoltat și a dovedit că are dreptate! Imobilul propus pe strada Moldovei a fost avizat favorabil

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     4188 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism a Primăriei au aprobat, iar arhitectul șef a decis să avizeze favorabil, imobilul propus pe strada Moldovei nr. 14-16. Vecinii făcuseră declarații notariale prin care sunt de acord cu investiția companiei Solaris Real Estate Development s.r.l..

„Eu sunt de acord cu proiectul, mai ales că în partea dinspre proprietatea mea este un spațiu verde. Aș dori doar ca, pe durata lucrărilor de demolare a casei existente, să se pună o plasă sau ceva, ca să nu ajungă foarte mult praf , așa cum se întâmplă la astfel de operațiuni”, a intervenit un vecin în ședință. S-a implicat și un consilier local, Anca Ciubăncan, care s-a interesat de accesul în parcare, primind toate informațiile necesare. Și s-a ajuns la aviz favorabil.

În urmă cu patru luni, fondatorul Solaris Real Estate Development s.r.l., Călin Vișan, a protestat în ședința comisiei, în care s-a cerut reducerea numărului de apartamente de la 11 la 8. A cerut ca proiectul să fie mai degrabă respins decât mutilat. „Am preferat să cer respingerea proiectului și voi comanda un studiu de trafic care să demonstreze că am dreptate”, declara atunci fiul mai mic al actorului Dorel Vișan, pentru Media9. Între timp, un nou studiu de trafic a arătat că diferența de trei apartamente (și, deci, trei mașini) nu ucide traficul de pe strada Moldovei, iar proiectul a putut trece lin de ședința comisiei.

Revolta unui dezvoltator imobiliar. „Mai bine avizați negativ” + Referendumul vecinilor, când ne convine

Ce a propus Solaris. În locul unei clădiri vechi (foto jos) și fără valoare istorică, o clădire nouă, elegantă, cu 11 apartamente și un spațiu comercial.

Parcela are un front de 17,85 metri, iar adâncimea maximă este de 37,69 metri. Astfel, amplasmentul are o suprafață totală de 647 de metri pătrați.

Date tehnice, conform memoriului care va fi prezentat în ședința CTATU:

Folosința actuală a terenului: teren intravilan, găzduind o locuință de 129 mp.

Proiectul prevede edificarea unui imobil mixt de locuințe și spațiu servicii profesionale la parter, cu regim de înălțime S+P+2E+Er (subsol+parter+2 etaje+etaj retras).

Clădirea nouă va cuprinde, potrivit memoriului tehnic explicativ, 11 apartamente la nivelurile superioare, un spațiu pentru servicii profesionale la parter și un garaj auto subteran cu acces din curtea imobilului, prin intermediul unei rampe auto. Imobilul propus se va dezvolta între limitele laterale ale parcelei, în front continuu închis.Imobilul pe care proiectantul îl propune se încadrează în prevederile PUG-ului Cluj-Napoca în ceea ce privește funcțiunile admise. Astfel, vor fi:

  • Subsol – garaj auto pentru 11 autoturisme, adăpost protecție civilă cu depozitarea bicicletelor;
  • Parter – un spațiu servicii profesionale și un loc de parcare în incintă;
  • Etaj 1 – 4 apartamente;
  • Etaj 2 – 4 apartamente;
  • Etaj 3 (retras) – 3 apartamente.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.