S-a aprobat! Cel mai mare și mai de succes Lidl din țară va avea locuri de joacă pe acoperiș
Lanțul Lidl propune un supermarket de mari dimensiuni, la Cluj. Nu ar urma să fie ca toate celelalte, ci va urma să fie edificat pe nouă niveluri supraterane, parter și etaj.
Lidl România a mai cumpărat niște teren față de cel pe care îl avea lângă Grand Hotel Italia, în Bună Ziua. De la 7.549 de metri pătrați a ajuns la 7.653. Intenționează să demoleze actualul supermarket și să îl înlocuiască cu un edificiu nou.
Proiectul a fost dezbătut astăzi în comisia de urbanism care îl consiliază pe arhitectul șef al municipiului. Primarul Emil Boc a cerut, la cererea cetățenilor, ca pe acoperișul Lidl să se amenajeze locuri de joacă. „Voi transmite beneficiarului”, a spus proiectantul Victor Mihăilescu.
Lidl are un acoperiș de mari dimensiuni și pe strada Frunzișului. Oare acolo de ce nu s-a gândit nimeni la un teren de sport sau un loc de joacă?
Arhitecții au propus și alte îmbunătățiri la proiect. De exemplu, ca între viitorul Lidl și viitorul mall Green Square, care urmează să se edifice pe parcela alăturată, să se realizeze o conexiune pietonală. „Pentru vremuri ploioase”, a motivat arhitectul Mircea Crișan.
„Trebuie să fie un Lidl unicat, mai ales că este în topul vânzărilor din țară”, a subliniat arhitectul Vlad Negru.
„Proiectul primește aviz favorabil, cu două condiții: loc de joacă pe acoperiș, avizat de comisia de estetică urbană, și un copac la trei locuri de parcare”, a conchis primarul Emil Boc.
De la 1.434 de metri pătrați, cât are astăzi, supermarketul va ajunge la o suprafață construită desfășurată de 4.900 de metri pătrați, de trei ori și jumătate mai mult. Amprenta la sol va fi de 2.450 de metri pătrați, cu 1.000 de metri în plus.
Evident, se vor pierde niște locuri de parcare, pe care Lidl le compensează cu 59 de locuri într-un parking interior.
“Se mai propune reamenajarea acceselor existente din strada Bună Ziua și Aleea Gogu Constantinescu, amenajarea de alei carosabile și pietonale, post trafo, amplasare elemente publicitare (unipol, totem, panouri publicitare), racorduri și branșamente la rețelele existente pe strada Bună Ziua”, a scris arhitectul Victor Mihăilescu, de la Archdesign s.r.l., în proiect.