Puzzle-ul pierdut. Bloc cu 5 etaje, refuzat în Bună Ziua: “Prea masiv, prea lung, prea mult”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2501 Vizualizări.  

Un ansamblu imobiliar propus în Bună Ziua nu a primit miercuri aviz favorabil în comisia tehnică de urbanism a Primăriei. Ansamblul conține un bloc cu patru etaje întregi și unul retras, dar și mai multe imobile de mai mici dimensiuni, întrucât terenul este în mai multe unități teritoariale de referință din planul urbanistic general.

Concret, o parte este în zonă de clădiri mai înalte, alta în imobile de mai mici dimensiuni; mai există și zone verzi, respectiv de protecție a unei magistrale de gaz metan.

1,3

hectare măsoară terenul pe care se propune ansamblul imobiliar. Proprietari sunt Samoilă Damșa, Liviu Sălăjan, Violeta Sălăjan, Teodor Torgie, Anica Torgie, Aurel Creț, Victoria Creț. Parcela se află vizavi de supermarketul Lidl.

Proiectanții au prevăzut o bandă de decelerare în interiorul parcelei și o stradă privată cu o ampriză de 12 metri.

96

de apartamente se propun în acest nou ansamblu imobiliar. Dacă blocul se va diminua, și numărul spațiilor locative va scădea.

Autorul proiectului este biroul de arhitectură Dico&Țigănaș. 

În ședință s-au aflat și arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop, și arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, membru în comisia tehnică de la Primărie. 

“Prea masiv, prea lung, prea mult”, a spus Pop, referindu-se la blocul cu cinci etaje. “Este un plan urbanistic specific cartierului Bună Ziua, adică e o bucățică dintr-un puzzle, dar puzzle-ul s-a pierdut”, a afirmat Salanță.

Un alt arhitect, Adrian Iancu, a solicitat integrarea acestui proiect cu viitorul parc Becaș, pe care Primăria dorește să îl amenajeze în vecini. 

PUZ-ul a primit aviz nefavorabil: s-a cerut diminuarea celei mai masive dintre clădiri și integrarea cu parcul.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.