Proiectul micului ansamblu cu 30 de apartamente, destinate tinerilor marginalizați, a primit aviz favorabil

Proiectul care prevede construirea a 5 blocuri cu șase apartamente fiecare propus pe strada Vasile Goldiș din municipiul Câmpia Turzii a fost avizat favorabil în ședința Comisiei tehnice de urbanism de vineri, 28 februarie, de la Consiliul Județean Cluj.
10.899
de metri pătrați reprezintă suprafața terenului pe care urmează să fie edificate cele 5 blocuri.
Proiectul se află în etapa elaborării PUZ „pentru construirea a 30 de unități locative destinate tinerilor marginalizați din Câmpia Turzii”. Terenul are o suprafață de 10.899 de metri pătrați și se află în proprietatea municipalității, cu acces din strada Vasile Goldiș. De altfel, Primăria Câmpia Turzii a solicitat construirea acestui mic ansamblu de locuințe, care urmează să aibă finanțare de la Ministerul Dezvoltării.
Prezentarea nu l-a încântat pe arhitectul șef al județului Cluj, care a remarcat discrepanțe între ceea ce era pe planșă și ce scria în documentația tehnică. De exemplu, pe planșă cele cinci imobile aveau regimul de înălțime de P + 2 E, iar în documentație era P + 4E. În plus, Claudiu Salanță a observat că accesul pe amplasamentul studiat se face doar de pe strada Vasile Goldiș, unde erau trecute două căi, iar în rest nu mai era niciun alt acces.
Arhitectul șef al județului a fost nemulțumit și de numărul locurilor de parcare (20 pentru cele 30 de apartamente) și a recomandat o parcare pentru fiecare unitate locativă.
Observațiile și recomandările făcute de arhitectul șef al județului ar fi fost suficiente pentru ca proiectul să nu fie avizat în această ședință. Însă a intervenit Alin Tișe, cel care conduce ședințele CTATU, care a fost foarte indulgent, spunând că beneficiara investiției este o instituție publică, respectiv Primăria Câmpia Turzii, și că n-ar dori să amâne pentru încă o lună luarea unei decizii, mai ales că administrația locală urmează să primească finanțare pentru acest proiect din partea Ministerului Dezvoltării.
În consecință, Alin Tișe a propus un aviz favorabil, cu condiția ca proiectantul să țină cont de observațiile și recomandările făcute și, la următoarea ședință, să fie prezent cu modificările cerute.
Sătul de atâtea recomandări făcute de-a lungul ședințelor care, de atâtea ori, au rămas fără ecou, Claudiu Salanță a transmis că nu e nevoie ca proiectantul lucrării să facă modificările cerute și că acestea vor fi făcute de echipa pe care o coordonează de la Consiliul Județean. „Le facem noi, d-le președinte, pe banii noștri”, a transmis arhitectul șef al județului, stăpânindu-și cu greu nemulțumirea.
Proiectul a primit „aviz favorabil” cu 4 voturi.
Ce propune ansamblul de pe strada Vasile Goldiș
Se propune construcția a cinci blocuri de locuințe sociale cu șase apartamente fiecare, având regimul de înălțime P (parter) + 1E (etaj) + M (mansardă).
CITAT
„În această zonă, potențialul dezvoltării unei zone de locuire, în concordanță cu necesitățile actuale ale pieței, cu legislația în vigoare și cu tendințele de dezvoltare urbană ale orașului este crescut. De asemenea, în creștere va fi și forța de muncă necesară construirii clădirilor și amenajării terenului. Soluția propusă nu afectează trăsăturile specifice ale zonei urbane și va duce la îmbunătățirea valorii fondului construit. Având în vedere cele prezentate, considerăm că prin rezolvarea coroborată a problemelor urbanistice, edilitare, rutiere și a problemelor legate de mediu, funcțiunile propuse, se integrează perfect în zonă și că investiția care se dorește este oportună dezvoltării zonei”.
Fragment din documentația tehnică a proiectului
Beneficiara investiției este Primăria Câmpia Turzii, iar proiectul a fost realizat de s.c. Archi Tech Design s.r.l. din Cluj-Napoca.