Proiect imobiliar nou pe strada Bună Ziua: Locuințe, spații comerciale, birouri și acces către viitoarea școală publică

Autor  Ionel Lespuc   în       6 zile în urmã     2805 Vizualizări.  

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca va analiza luni un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un ansamblu imobiliar mixt, situat pe strada Buna Ziua. Proiectul propune construcția de clădiri cu funcțiuni rezidențiale și comerciale, întinzându-se pe o suprafață totală de 26.666 de metri pătrați. 

O parte din terenul inițial a fost expropriată de municipalitate pentru a susține construirea unei viitoare școli publice, împreună cu o stradă de acces care să îmbunătățească conectivitatea.

Conform documentației depuse de dezvoltatori, proiectul include trei zone cu destinații și reglementări distincte:

1.Zona UM3 – O zonă mixtă, situată adiacent arterelor de trafic, destinată construcțiilor deschise, unde procentul de ocupare a terenului (POT) poate ajunge până la 50%, iar înălțimea maximă a clădirilor este de 28 de metri. Cel puțin 20% din zonă va fi rezervată spațiilor verzi.

2.Zona ULi/c – O zonă destinată locuințelor cu regim redus de înălțime (individuale și colective mici), cu un procent de ocupare a terenului (POT) de 35% și o înălțime maximă de 12 metri. Minimul de spații verzi este de 40%.

3.Zonele Vpr și Ve – Destinate spațiilor verzi cu rol ecologic.

Ansamblul va include în total 12 clădiri, cu înălțimi variind între două și șase etaje. Cele mai înalte clădiri, amplasate la stradă, vor găzdui spații comerciale la parter, iar etajele superioare vor fi dedicate birourilor și locuințelor. Clădirile mai joase, situate în partea din spate a amplasamentului, vor avea câte două etaje și vor fi destinate exclusiv locuirii.

Proiectant este SQMA Architecture, biroul fondat de Cristian Urcan. Arhitecții din Comisia de urbanism vor decide dacă și în ce condiții se poate construi acest ansamblu imobiliar.

 

 

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.