Proiect de case propus pe o stradă parțial asfaltată, din Cluj

Un nou proiect imobiliar propus pentru strada Augustin Maior, aflată în partea de nord-vest a cartierului Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca, urmează să intre săptămâna aceasta în analiza Comisiei Tehnice de Urbanism a Primăriei. Proiectul vizează dezvoltarea unei zone de locuințe unifamiliale și cu regim redus de înălțime, cu o suprafață totală a terenului de 4.500 de metri pătrați.
Caracteristicile proiectului
•Suprafața totală a terenului: 4.500 mp
•Destinația conform PUG: Locuințe cu regim redus de înălțime (UTR=ULiu)
•Procent de ocupare a terenului (POT): Maxim 35%
•Coeficient de utilizare a terenului (CUT): Maxim 0,9
•Înălțimea maximă admisă: Parter + 1 etaj
•Suprafața cedată pentru lărgirea străzii Augustin Maior: 216,77 mp
Proiectul prevede realizarea a opt locuințe individuale, fiecare având suprafețe între 350 și 520 de metri pătrați. De asemenea, sunt planificate două parcele suplimentare: una pentru drumul de acces și alta pentru extinderea străzii Augustin Maior. Acest drum va fi cedat gratuit domeniului public și va avea o lățime de 9 metri, conform cerințelor urbanistice.
Spații verzi și circulație
Pentru a respecta reglementările urbanistice, proiectul include amenajarea unei zone verzi de 446,22 mp, accesibilă publicului. De asemenea, se va amenaja o alee interioară pentru acces auto și pietonal, care va dispune de sens unic, carosabil de 3 metri lățime și trotuare laterale.
Proprietari și proiectanți
•Proprietari: Terenul studiat se află în proprietatea unor beneficiari privați, conform extrasului CF nr. 305485.
•Proiectant: Documentația este elaborată de biroul de arhitectură City Studio Architecture, cu sediul în Cluj-Napoca.
Contextul urbanistic
Zona în care este situat proiectul este caracterizată de locuințe unifamiliale cu regim redus de înălțime. Accesul principal se realizează prin strada Valea Seacă și strada Augustin Maior, care urmează să fie modernizate prin investiții publice. În prezent, strada Augustin Maior are un profil variabil, cu zone de macadam și lipsa marcajelor pentru trotuare, ceea ce subliniază necesitatea îmbunătățirii infrastructurii.