Primul tren electric cumpărat în ultimii 20 de ani de România a fost atacat cu pietre când se întorcea de la testări

Autor  admin   în       2 luni în urmã     1239 Vizualizări.  

Primul tren electric nou cumpărat în România a intrat deja în reparații, după ce a fost atacat cu pietre de localnici când se întorcea de la centrul de testare, relatează stirileprotv.ro.

Conform sursei citate, garnitura a fost avariată când se întorcea de la Centrul de Testare Făurei, după ce mai mulți oameni au aruncat cu pietre în ea în zona Periș,

A fost afectată partea laterală a trenului, iar mai multe geamuri au fost sparte, o parte dintre ele fiind deja înlocuite, a precizat Petruș Ivănuș, manager de testare și garanție.

Trenul prezentat de producător are șase vagoane și dotări de ultimă generație, inclusiv încălzire în pardoseală. Poate atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.

Garnitura, cu o capacitate de 350 de locuri, se află în prezent teste și în curs de certificare, iar reprezentanții companiei spun că ar putea transporta primii călători până la finalului anului, pe rutele București – Constanța și București – Brașov.

Celelalte 36 de trenuri din lotul cumpărat de statul român de la producătorul francez Alstom urmează să ajungă în țară anul viitor. Trenurile trebuie să parcurgă 10.000 de kilometri în rețeaua națională înainte de a intra în circulație.

Unii au fost interesați și de acest articol care îți dezvăluie cum arată înăuntru primul tren electric cumpărat în ultimii 20 de ani de CFR Călători + Când va circula cu pasageri

A fost semnat contractul pentru achiziția a 37 rame electrice de lung parcurs. Din cele 12 rute, patru trec prin gara din Cluj

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.